RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20.000 bier invaderte Skøyen Terrasse barnehage


SLIK SÅ DET UT: Styrer i Skøyen Terrasse barnehage tok disse bildene. Trangt om plassen er kun fornavnet.
SLIK SÅ DET UT: Styrer i Skøyen Terrasse barnehage tok disse bildene. Trangt om plassen er kun fornavnet. Foto: Foto: Wonja Pettersen
Det kom veldig overraskende på, også denne gangen, sier styrer i Skøyen Terrasse barnehage, Wonja Pettersen.

SKØYEN TERRASSE: I strålende vær lørdag hadde Pettersen planer om å legge igjen noen ekstra timer på arbeidsplassen i Skøyen Terrasse barnehage.

Men, allerede ved inngangsporten forsto hun at noe ikke stemte.

– Det var hengt opp en stor plakat på porten med beskjed om at det var fare, en biesverm var inne på barnehagens område og man skulle ta kontakt med bestyrer.

– Det rare var at ingen hadde forsøkt å ringe eller kontakte meg, men jeg er altså styrer og ikke bestyrer, humrer Pettersen.

LES OGSÅ: Tuva (10) svømte med Bygdøy-delfinen

Biene tok ikke ferie

I starten av juli i 2009 kontaktet Wonja Akersposten vedrørende samme problem. Den gang hadde rundt 40 000 bier «flyttet inn» ved barnehagen og de barna som var igjen før ferien fikk seg en real overraskelse.

– Denne gangen hadde mellom 15- og 20 000 bier samlet seg inne i røret, rett på innsiden av barnehagen. Det er på lekeplassen vår, hvor barna daglig leker og koser seg, sier Pettersen.

Hun reagerte raskt, men kom samtidig på at det var lørdag og at det var en strålende solskinnsdag.

– Jeg forsøkte å få kontakt med en birøkter som kunne hjelpe meg, men det viste seg å ikke være like enkelt. Da kontaktet jeg politiet, som lo godt av mitt problem og lurte på om jeg kanskje burde ta kontakt med Viltnemnda.

– Det hadde det nok vært liten hjelp i, så jeg fikk kontaktinformasjon til en birøkter i Bærum som igjen visste om rett mann for saken, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Vil du være bestemor til disse barna?

Med spray og vann

Birøkter Lars Øgstad viste seg raskt å være rett mann. Han kom, profesjonelt utstyrt, og fjernet både dronningbien og familien.

– Mesteparten av biesvermen er borte nå, men noen av biene har nok blitt litt forvirret og vet nå ikke helt hvor de skal. Vi har fått beskjed om å spraye eller kaste vann på resten, slik at de skal skjønne at de ikke kan holde til her, sier Pettersen og fortsetter:

– Det ser altså ut til at vi klarte det denne gangen også; med god hjelp fra Lars Øgstad.

LES OGSÅ: 40 Oslo-barn trenger fosterhjem nå

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere