RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledelsen i OI Svømming liker dårlig at Oslo kommune velger å øke halleien fra august. Styreleder Thomas Wikberg (t.v.) og avtroppende leder Micke Bernakiewicz frykter nå for klubbens framtid.
Ledelsen i OI Svømming liker dårlig at Oslo kommune velger å øke halleien fra august. Styreleder Thomas Wikberg (t.v.) og avtroppende leder Micke Bernakiewicz frykter nå for klubbens framtid. Foto: Foto: Anders Halvorsen

200.000 kroner i økt halleie for svømmeklubb

Oslo Idrettslag Svømming må betale 850.000 kroner i halleie til Oslo kommune neste sesong. Det liker klubbledelsen svært dårlig.

SOGN: – Kommunen vil at barn og unge skal lære å svømme, men de gjør det ikke akkurat enkelt for folk. De handler mot sine egne prinsipper, sier klubbens avtroppende styreleder, Micke Bernakiewicz.

Vestkantklubben OI Svøm-ming har denne sesongen betalt over 630.000 kroner i halleie, men fra august øker Oslo kommune prisene.

Neste sesong må klubben betale opp mot 850.000 kroner for treningstider på Norges idrettshøgskole, Sogn, Tøyen og Frogner bad.

– Ingen andre idretter betaler samme pris i halleie, sier Bernakiewicz.

Økte priser

Bernakiewicz utdyper:

– Selv om det er bestemt at barn og ungdom ikke skal betale for bruk av idrettsanlegg, er svømmehallene i Oslo ikke klassifisert som idrettsanlegg. Svømmingen har derfor ingen glede av dette, og selv med andre støtteordninger er det dyrt for svømmere og foreldre. Nå ønsker vi en dialog med kommunen.

Men så langt har svømmefolket talt for døve ører.

– Oslo Svømmekrets har tatt opp saken med Idrettsetaten, men ikke fått gehør. Det virker som at de ikke forstår at de økte prisene vil svekke hele klubben, sier OI Svømmings nye styreleder, Thomas Wikberg, til Ullern Avis Akersposten.

Økningen på over 200 000 kroner i halleie fra august, gjør at klubben nå vurderer å skru opp prisene på svømmekursene fra 1700 til 2000 kroner.

– Det tror jeg er en pris mange foreldre vil kvie seg for å betale, sier Wikberg.

Tilbudet reduseres

Færre barn og unge på svømmekurs i regi av OI, vil svekke klubbens sportslige tilbud, forteller styrelederen.

– Kursene er en viktig inntekt for oss, som bidrar til å drifte resten av klubben. Nå får vi ikke muligheten til å gjennomføre de planene vi har for utøverne våre, sier Wikberg.

OI-lederen fortsetter:

– Det virker som at Idrettsetaten tror vi tjener masse penger på kursene. For oss handler ikke dette om profitt. OI Svømming går nå i pluss/minus null. Neste sesong står vi i fare for å komme 200.000 kroner dårligere ut av det enn hva vi gjør nå.

OI Svømming har i dag én heltidsansatt trener og to som jobber 60 prosent.

Klubben har 830 medlemmer i alle aldrer. 700 går på kurs, mens 130 svømmer aktivt.

– Vi dekker ofte noen av utgiftene når barn og ungdommer reiser på treningssamlinger og stevner, men det blir det ikke rom for nå. Treningsavgiftene til de aktive i klubben må også økes, sier Thomas Wikberg.

Ullern Avis har ikke lykkes med å komme i kontakt med Oslo kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere