*Nettavisen* Nyheter.

21 dagers fengsel etter banan-naskeri

Bananen som startet opptrinnet på 7-Eleven ble funnet i 24-åringens lomme, da han havnet på glattcelle. Nå må han sone flere dager i fengsel som følge av hendelsen. Foto: Illsutrasjonsfoto: Colourbox

Byturen endte med vann og brød i politiets glattcelle.

OSLO TINGRETT: Den 24 år gamle svenske statsborgeren husker svært lite, men erkjenner straffeskyld etter byturen den 17. februar i år.

Rundt klokken 01.15 havnet mannen i basketak utenfor 7-Eleven i Olav Vs gate etter at han ble tatt på fersken i naskeri av en banan fra kiosken.

Sparket politibetjent

Etter hvert kom politiet til, men dette bidro på ingen måte til at mannen roet seg. Han sparket blant annet til en av politibetjentene og låste seg fast rundt benet til en annen.

Inne i politibilen – en såkat maje – banket og sparket han løs slik at en politibetjent måtte legge seg oppå han. I sentralarresten fortsatte den utagerende atferden og mannen måtte bæres inn i glattcella hvor han tilbragte to dager.

Bananen ble senere funnet i mannens jakkelomme.

Håpet på samfunnsstraff

I Oslo tingrett ble det blant annet vist videoopptak fra sentralarresten og konklusjonen er et det ikke er tvil om at mannens utagerende atferd faller inn under straffelovens definisjon av vold mot offentlig tjenestemann.

24-åringen ble i Oslo tingrett dømt til 21 dagers fengsel og 2.000 kroner i saksomkostninger etter byturen.

Mannens forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl, sier hun ikke vet hvordan mannen stiller seg til dommen fordi hun ikke har hørt fra han, men at han i utgangspunktet håpet på samfunnsstraff.

Andre saker fra dittOslo.no:

Dagens ærligste melding på Facebook

– Nå ber kundene nesten alltid om suging og «full pakke» uten kondom

Nå blir det musikkforbud i Oslo sentrum

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag