RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21 konserter samme kveld


Tord Gustavsen delta i jazzkonserten «Round Midnight» i Sofienberg kirke lørdag 30. april.
Tord Gustavsen delta i jazzkonserten «Round Midnight» i Sofienberg kirke lørdag 30. april. Foto: FOTO: PROMO
Lørdag 30. april vil Tord Gustavsen delta i «Round Midnight» i Sofienberg kirke. Det blir en time i jazzens og ettertankens tegn.

SOFIENBERG: Det er Rikskonsertene som står bak arrangementet. De har invitert 21 pianister til å holde midnattskonsert, samme kveld, i kirker og på konsertscener i hele Norge. Konserten starter klokken 22.30.

Spellemann

I sin lokale kirke, Sofienberg, vil Tord Gustavsen holde konsert. 40-åringen er en av Norges fremste jazzmusikere. Han er internasjonalt anerkjent som pianist og komponist, blant annet gjennom utgivelser med sin trio og sitt ensemble på ECM Records. Han gjorde han seg også bemerket med storselgeren «The Ground» fra 2004, som lå på førsteplass på VG-lista som første instrumentalalbum noensinne. Gustavsen vant også Spellemannsprisen for «Restored Returned» i 2009/2010).

Les også: Jenta med det røde trekkspillet...

Frie tøyler

Jazzmusikeren er kjent for sine melankolske pianotoner og en minimalistisk stillfarende spillestil. Musikken hans er beskrevet som subtil, lyrisk men også med en funky puls, skriver Rikskonsertene i en pressemelding.

– Med prosjektet «Round Midnight» ønsker Rikskonsertene å sette søkelyset på alle de flotte jazzpianistene vi har i Norge. Pianistene har fått frie tøyler til å velge repertoaret selv – fra egne låter, standardfavoritter eller kanskje også etydene/øvelsene de improviserer rundt på kammerset. Felles for alle konsertene er at de skal avsluttes med en tolkning av Thelonius Monks legendariske «Round Midnight», skriver de.

Les også: Mari Boine til Øya

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere