RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 milliarders-spørsmålet ble stilt på Ullern vgs.

Oslo kommunes OL2022 er på frierferd til skolene i hovedstaden. Onsdag fikk Ullern-elevene valget.

VIKA: – Klart det vil koste, og man må uansett ha tatt stilling til om man virkelig ønsker dette arrangementet, eller ikke.

Dette vil bli et spektakulært mega-arrangement som vil gi utallige muligheter underveis og på sikt, sier kommunikasjonsdirektør i Oslo2022, Ingunn Olsen.

Hun understreker at fokus på nøkterhet i den forbindelse vil gå hånd i hånd med å lage et spektakulært arrangement. I tillegg er hun opptatt av etterbruk og bredde.

I 2022 er det 28 år siden vinter-OL på Lillehammer, og selv husker jeg veldig godt både selve arrangementet og folkefesten.

Besøkene ved videregående skoler i Oslo, som vi er invitert til, er spennende nettopp med tanke på at disse ungdommene ikke selv har opplevd lekene i Norge.

Ved skolevalget skal de også ta stilling til om de selv er for eller i mot OL i Oslo i 2022, sier Olsen.

LES OGSÅ: Du får bestemme hvordan Tøyen skal bli

– Med Staten på laget

Seks nye idrettshaller, konkurransearenaer, nytt skiskytteranlegg med mer og et budsjett på mellom 20 og 23 milliarder kroner. Merk deg navnet: «Games in the City».

– Konseptet skisserer hvordan vi kan bruke Oslo by for alt den er verdt og skape et urbant Vinter-OL og Paralympics. Gjennomføring av planene vil bety fortgang – med Staten på laget vil man kunne få til mye på betydelig kortere tid, sier Olsen.

Hun har forståelse for folk som mener det blir for dyrt, men understreker at det ikke er Oslo som vil bære kostnadene alene.

– Av de budsjetterte kostnadene på mellom 20 og 23 milliarder kroner vil Oslo være med på en andel av rundt fire milliarder kroner. Men, som sagt, det vil også føre til at vi får til mer i Oslo på kortere tid.

Oslo henger igjen når det kommer til idrettsanlegg – vi er på jumboplass. Det er dobbelt så mange som kjemper om tid i fleridrettshallene i Oslo enn landsgjennomsnittet, sier Olsen.

LES OGSÅ: – Ingen skam å ikke ha det bra

Veier for og i mot

I 2022 er det 70 år siden OL ble arrangert i Oslo. I salen på Ullern vgs., som for øyeblikket holder til i Cort Adelers gate, sitter en ny generasjon som kan få oppleve lekene på hjemmebane.

Marina Staubo fra Oslo2022 har akkurat avsluttet sin presentasjon av «Games in the City».

–Jeg er ikke sikker, men det hadde vært gøy. Det virker i tillegg veldig positivt at vil føre til flere idrettshaller i Oslo. Men, jeg har ikke tatt stilling helt ennå, sier Joakim Bødtker.

– Jeg skulle gjerne hatt litt bedre oversikt over utgiftene, men jeg er enig i at det hadde vært gøy, sier Nicoline Winther.

Tirsdag er det skolevalg ved Ullern vgs. Da bør valget være tatt.

LES OGSÅ: Slet med depresjon, takker skoleelever

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere