*Nettavisen* Nyheter.

2,3 millioner til Søndre Nordstrands ungdom

I flere år har Søndre Nordstrand fått statlige midler øremerket ungdomstiltak. Mandag var statssekretær Olav Syversen fra Mortensrud på besøk på Holmlia, og denne gangen hadde han mye penger med seg.

Barne- og familiedepartementet har fordelt tilsammen 34 millioner kroner til ungdomstiltak i større bysamfunn og til ungdom med spesielle problemer. Av disse midlene blir det en betydelig pott til Søndre Nordstrand bydel - 2.360.000,-.
"Pengene skal brukes til tiltak mot ungdom med spesielle behov og utsatte ungdomsgrupper og ungdomsmiljøer." heter det i en melding fra barne- og familieminister Laila Dåvøy.
I vårt distrikt var altså igjen Søndre Nordstrand den som virkelig fikk uttelling for sin søknad. Jeg er glad for at min egen bydel får så mye penger, for jeg vet det er behov, sa Olav Syversen da han mandag var på besøk på Søndre Holmlia Fritidssenter. Og når vi nå har gitt så mye til denne bydelen, er det både fordi vi kjenner behovet, og vi har sett av tidligere års tildelinger at her klarer man å få mye ut av pengene.

Mere penger

I fjor fikk Søndre Nordstrand drøye 1,5 millioner av disse storbymidlene. I år er det lagt på betydelig - nemlig opp til 2.360.000,-.
Regjeringen har lagt inn en kraftig satsing på de vanskeligstilte ungdomsgruppene. Søndre Nordstrand får etter kriteriene, og vi har sett nøye på levekårsstatistikkene.
Syversen understreker at disse midlene skal komme i tillegg til de pengene som bydelen får fra Oslo kommune. Og pengene er øremerket slik at de skal gå til de prosjektene det er søkt for.

Fritid og arbeidstrening

Det er to hovedgrupper av aktiviteter pengene skal gå til. Den ene er knyttet til ungdoms fritid, den andre til arbeidstrening.
Fritids-prosjektene er både lokale og lagt opp slik at de unge skal få komme bort fra sin kanskje noe vanskelig hverdag. Søndre Nordstrand Fritidssenter har f.eks. to steder de tar med seg unge til - Kittelbu og Håøya.
Et annet tiltak er det etniske stabburskjøkken på Sønder Aas gård.
Same sted er også sommer-prosjektet Summer in the City.
Ellers legges det nå stor vekt på å gi tilbud gjennom alternativ utdanning. Et slikt tilbud gir på Søndre Holmlia Fritidssenter. Hvordan dette fungerer fikk Olav Syversen selv se da han var på Åsbråten på mandag. Her fikk han også snakke med elever og høre deres erfaring med opplæringen.
Søndre Holmlia Fritidssenter har helt fra 1994 fått statlige midler til sine forskjellige virksomheter. Eksempel her er Mediaverkstedet som er bygget opp for å gi opplæring, og det har flere ganger vært brukt til produksjon av innslag på statlige konferanser.

Penger nå

Når kan de bevilgede midlene tas i bruk?
Vi sender ut tildelingsbrevene nå, for meningen er jo at tiltakene de er tenkt til skal gjennomføres omgående, sier Olav Syversen som altså er statssekretær i Barne- og familiedepartementet.
Tildelingene og fordelingene er i samsvar med det bydelsutvalget har gått inn for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag