23 nye boliger på Skullerud

NYTT BOLIGTUN: Slik blir det i Gamle Enebakkvei 40-42 når boligprosjektet Langerudåsen står ferdig . De hvite bygningene illustrerer eksisterende eneboliger på eiendommen, som grenser til Langerud sykehjem. ILLUSTRASJON: BLOCK WATNE

NYTT BOLIGTUN: Slik blir det i Gamle Enebakkvei 40-42 når boligprosjektet Langerudåsen står ferdig . De hvite bygningene illustrerer eksisterende eneboliger på eiendommen, som grenser til Langerud sykehjem. ILLUSTRASJON: BLOCK WATNE

Ved Langerud sykehjem skal det bygges tre nye boligblokker og fem leiligheter i rekke.

Klikk på bildet for å forstørre.

NÅ: Slik ser det ut på eiendommen i dag. De gulene husene består og Langerud sykehjem skimtes bak til høyre. FOTO: NINA S. OLSEN

SKULLERUD: Langerudåsen er navnet på det nye boligprosjektet, som ligger i Gamle Enebakkvei rett bortenfor Langerud sykehjem.

Her er det den siste tiden blitt gravd et digert hull, der det skal bygges en felles parkeringskjeller for de 23 nye boligene.

LES OGSÅ: Pizza og kjempe-Rema til Skullerud

Ferdig i 2014

På toppen av parkeringskjelleren kommer det en rekke med fem toetasjes leiligheter.
I tillegg skal det bygges tre boligblokker på tre etasjer, med tilsammen 18 leiligheter.

– Leilighetene i rekke er forventet ferdig i annet kvartal 2014, mens den første blokka er beregnet til å stå ferdig i slutten av 2014, opplyser Terje Nilsen hos utbygger Block Watne.

LES OGSÅ: Nesten ingen selger osloperlene

Utradisjonelle boliger

Ifølge Block Watne skiller de nye leilighetene seg fra mange andre nye leiligheter.

– Vi har valgt utradisjonelt med to soverom i leilighetene i rekke, i stedet for tre soverom som er vanlig. Grunnen er at mange vil bo i rekke selv om de ikke har barn boende hjemme lenger. Leilighetene har i stedet fått stor stue og stort kjøkken på hovedplanet, i tillegg til store uteplasser mot vest, sier Terje Nilsen.

Når det gjelder blokkleilighetene har de valgt å bygge store leiligheter på ett plan.

Store stuer og kjøkken

– Mange ønsker å flytte fra rekkehus eller enebolig til noe lettstelt og nytt på ett plan, men da får man ofte små stuer og små kjøkken. Vi ønsker å nå et annet marked enn de som kjøper de tradisjonelle leilighetene på 90 kvadratmeter. I Langerudåsen er leilighetene fra 110-130 kvadratmeter, sier Nilsen.

– Vi har treromsleiligheter i skråterreng i underetasjen, og tradisjonelle fireromsleiligheter i første- og andreetasje. De har tre soverom, stort kjøkken og stor stue, sier han.

Alle blokkleilighetene får balkong/terrasse, i tillegg til en såkalt løfteplattform mellom etasjene. Det er en enklere utgave av heis, beregnet på de som har tung last eller dårlig til beins.

LES FLERE BOLIGSAKER HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.