*Nettavisen* Nyheter.

230 barn på venteliste

Det er lang vei fra politiske lovnader om full barnehagedekning til det som er mulig. På Søndre Nordstrand sto 230 barnenavn på ventelistene 1. september.

Bydelsdirektøren la torsdag den oppjusterte listen frem for bydelsutvalget. Den viser 116 navn på barn over tre år og 114 under tre år. Alle disse ønsker foreldrene plass for innen 1. mars neste år som er dato for søknadsfrist for neste års hovedopptak.
Og at det er mange barn det søkes for og som skal plasser forteller følgende oversikt: Innen 1. oktober i år er det plassert 1288 barn over tre og og 499 under tre år.

Nye plasser

Bydelsutvalget har tidligere blitt orientert om hva som kan forventes av nye plasser. Nordstrands Blad fortalte for ikke lenge siden om at det jobbes for å få en hurtig-bygging på Lerdal i Prinsdal. Her skal det bli nytt hus for to nye avdelinger.
Hertil arbeides det med å få åpnet ytterligere to avdelinger ved Lofsrud barnehage med 36 barn over tre år, en barnehagebuss (Stenbråten naturbarnehage) med plass til 18 barn over tre år og med å få åpnet de siste avdelingen på Åsland barnehage (tidligere Taranrød) på Bjørndal med plass til 10 bar over tre år og fire under.
Som man kan forstå spriker det en del mellom ventelister og plasser. Men for å få en oppdatert oversikt sendes det nå ut forhåndsutfylte søknadsskjemaer til alle som sto på søkerliste pr. 31. mai . 1. oktober skal oppdaterte lister være klare.
Det må også legges til at det kontinuerlig skjer mye på barnehagefronten. Siden hovedopptaket ble avsluttet 29. mai har det blitt foretatt 214 opptak.

Budsjettjustering

På ekstraordinært BU-møte 29. september skal Bydelsutvalget foreta en budsjettjustering. Da kan det igjen bli snakk om å vurdere å ta inn flere barn pr. avdeling. Bydelsutvalget har gjort vedtak på at de ikke ønsker dette, men bydelsdirektøren står på sitt. Nordstrands Blad vet at barnehageaksjonistene på Bjørndal følger dette forholdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag