RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25 år gammel fanklubb

Viseklubben Evert Taube fylte 25 år denne helgen. Det ble behørig feiret i Nordstrand Eldresenter. Underholdningen sto medlemmene selv for!

NORDSTRAND: Dette kan jo ses på som en gedigen fanklubb. Alle her er jo meget glad i Evert Taube og hans verker som lyriker og komponist, sier Liv Kvalnes som er en av de yngste medlemmene.
Andre har vært med siden starten for 25 år siden. Tidligere formann Paul Johansen har ikke vært med fullt så lenge, men det er ikke langt ifra. Han er kveldens toastmaster, og byr først på en obligatorisk velkomstdrink. I bakgrunnen høres selvfølgelig Taube fra stereoanlegget.
Taube er jo en fascinerende fyr. Han har skrevet og komponert et sted mellom 500 og 700 verk. Og selv om han er svensk, føler vi at han er litt norsk også siden plassen han kom fra tilhørte Norge i gamle dager, sier Johansen engasjert.
Viseklubben har hatt et noenlunde stabilt medlemstall siden oppstarten på rundt 40 medlemmer. Lørdag var det dekket til 53 stykker. Det ble servert koldtbord, og rikelige mengder med gode drikkevarer. Og her var ingenting overlatt til tilfeldighetene, det ble servert argentinsk rødvin til ære for Taube's tilknytning til Argentina.

Selvutførende entertainment

På denne festkvelden var det som vanlig medlemmene selv som sto for underholdningen. Programmet var fullspekket av visesang, diktlesning, egenkomponerte tekster til kjente Taube-melodier. Det ble spilt gitar, trekkspill og munnspill.
Det som er så bra er at vi setter ingen kvalitetskrav til utførelsen annet enn at det kommer fra hjertet og at man vil noe med det man framfører. Vi har alle nivåer, men felles er kjærligheten til visene, og da spesielt Taube sine. Vi synger også andre viser, blant annet Prøysen, og vi har ulike temakvelder der medlemmene kan plukke ut ting de liker i den forbindelse, forteller Johnsen. Viseklubben har møter en gang i måneden, og nye medlemmer er hjertelig velkomne. På møtene har de noen ganger foredrag eller så, men i de fleste tilfellene blir det en slags fremføring av ting de har jobbet med alene eller sammen med andre i klubben mellom møtene.
Det jeg liker best med viser er de skarpe iaktagelsene av menneskeheten, ulike kulturer og hverdagslige ting. Vi har et slags motto og det sier så vakkert: "I visene finnes menneskehetens natur", avslutter Johnsen, og festen fortsetter ut i de små nattetimer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere