RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25 år på Tunet


Jubilerer: Nordstrandstunet borettslag feiret sist uke 25 års jubileum med en storslagen sommerfest. Samtidig feiret de seniorbeboer som i dag fyller 95 år.
Jubilerer: Nordstrandstunet borettslag feiret sist uke 25 års jubileum med en storslagen sommerfest. Samtidig feiret de seniorbeboer som i dag fyller 95 år.
Sist onsdag feiret Nordstrandstunet borettslag 25 år. Tunets senior- beboer ble også feiret da han i dag fyller 95 år.

Ljabru: I Ljabrubakken ligger det vakre Nordstrandstunet som består av 16 boenheter for folk over 60 år. I år er det 25 år siden det populære borettslaget ble bygget og dette ble tilbørlig feiret med en sommerfest sist uke.

Dobbel feiring

Den årlige sommerfesten på Nordstrandstunet ble ekstra spesiell i år, ikke bare fordi borettslaget fyller et kvart århundre, men også fordi nabolagets senior fyller 95 år i dag, den 30. juli. Bursdagsbarnet Enok Wang var den første som flyttet inn da seniorboligene ble bygget i 1982.

Jeg har trivdes i alle de 25 årene jeg har vært her. Jeg kom hit som en gammel mann og trodde på det tidspunktet ikke at jeg skulle bli så gammel som jeg har blitt. Men etter at jeg kom hit så frisknet jeg til, forteller Wang og legger til at han hadde først søkt på indremisjonens eldreboliger uten at han kom inn.

Men så bød dette prosjektet seg og jeg synes det hørtes spennende ut. Og det har jeg aldri angret på, forteller en ung 95-åring.

Blir gamle

I godt samarbeid hadde beboerne av Nordstrandstunet stelt i stand en sommerfest av de sjeldne.

Her har alle bidratt. Kari har laget maten og Eva har skrevet sanger. Jeg er "ballongdamen", ler Wangs borddame, Norma Haga. Wang er ikke den eneste blant tunets beboere som har nådd en anselig alder. Beboerne bekrefter at de blir gamle de som bor der fordi de trives så godt.

Sommerfesten kunne feires i solskinn, noe som slett ikke har vært en selvfølge denne sommeren. Beboerne koste seg i over fem timer med hjemmelaget mat, sprudlevann og selvskrevne sanger om Nordstrandstunet og Enok Wang mens Tor Nilsen underholdt på gitar. Det er ikke vanskelig å skjønne at tunets beboere trives.

Nordstrandstunet 25 år!

Første vers av sangen om Nordstrandstunet og Enok Wang, skrevet av Eva Schjander Larsen, melodi «Sønnavindsvalsen»:

Med flagg til topps for Tunet vårt
Et kvart hundre år har nå faktisk gått.
Vi også hylle vil en mann
Den karen er årsak at «alt» kom i stand:
Ved innvielsen Enok Wang
Var mannen som ordnet og fikset.
Han fortsatte slik gang på gang,
Eksperten fikk folk her godt mikset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere