RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25 «nye» skiløyper i marka

Nå kan du utforske flere skiløyper i Oslo-marka.

OSLO: – 25 løyper i Oslo-området har nå blitt registrert i Markadatabasen, sier Mette Habberstad, kommunikasjonssjef i Skiforeningen. Hun legger til at flere av løypene også er lysløyper.

Habberstad forteller at ikke alle løypene er nye, men nå som de blir oppdatert i Markadatabasen, vil trolig flere skigåere få øynene opp for dem.

Prepares jevnlig

– Når en løype blir lagt til i databasen, betyr det at den prepareres jevnlig, og man kan følge med på føreforholdene og tidspunktet den blir preparert på, sier hun.

Habberstad poengterer at Skiforeningen tilsammen har oppdatert over 70 løyper, hvor 25 ligger i Oslo-området, og resten ligger mot Gjøvik.

Søk selv

Tilsammen inneholder Markadatabasen 689 løyper i områdene Oslomarkene, Hadelandsåsene, Gjøvik, Land og Toten. Habberstad forteller at dette er den mest omfattende tjenesten til Skiforeningen.

– Man kan selv gå inn og søke og dermed få forslag om turområder, sier hun.
I tillegg er det mulig å få lagt opp egne tur-ruter, eller klikke seg gjennom 11.00 bilder for å få en oversikt over området.

Selv om innholdet i databasen eies av Skiforeningen, er mye basert på frivillige turgåere som hjelper til med å holde den oppdatert, sommer som vinter.

De ulike områdene i databasen presenteres én etter én. 1.200 steder blir beskrevet med navn, bilde og kartbeskrivelse.

Føre- og smøremelding

Skiforeningen legger ut føremelding hver morgen mellom 07.30 og 09.00. I tillegg til dette tilbyr de smøremelding med informasjon om både feste og gli.

For mer informasjon, se www.skiforeningen.no eller ring telefon: 22 92 33 00. Føretelefon: 820 52 020

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere