RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Oslopolitiet har torsdag gjennomført en aksjon mot et godt organisert narkonettverk. Her infosjef Kari Huseby, stasjonsjef Kåre Stølen og visepolitimester Roger Andresen på en pressekonferansen i september om en liknende aksjon.
Oslopolitiet har torsdag gjennomført en aksjon mot et godt organisert narkonettverk. Her infosjef Kari Huseby, stasjonsjef Kåre Stølen og visepolitimester Roger Andresen på en pressekonferansen i september om en liknende aksjon. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

25 pågrepet i narkoaksjon i Oslo

Sist oppdatert:
Flere personer er pågrepet i en større narkotikaaksjon i Tøyen-området i Oslo, opplyser politiet.

OSLO: Oslo politidistrikt gjennomfører i dag en større politiaksjon rettet mot narkotikaomsetning i sentrumsnære deler av Oslo, spesielt i områdene Tøyen, Kampen og Ensjø, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Torsdag kveld sier politiet i Oslo at det er pågrepet tilsammen 17 menn og fem kvinner, og alderen spenner fra 17 til 65 år.

Aksjonene er gjennomført på 40 ulike adresser.

Slår ned på åpenlyst salg

- Oslo politidistrikt har som prioritert oppgave å slå ned på åpenlys omsetning av narkotika i byen vår. Dette er et problem som skaper mye utrygghet for beboere i dette området, og i dag har vi gjennomført en koordinert politiaksjon rettet mot en rekke personer og adresser som vi mener kan knyttes til omsetning av hovedsakelig hasj, sa stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon torsdag.

Det var Dagbladet som først omtalte aksjonen, der 60 politifolk skal ha deltatt.

- Vi mener at vi nå har slått ut et helt miljø som har forsynt flere hundre personer daglig med cannabis, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil ved Grønland politistasjon, til Dagbladet.

Godt organisert nettverk

Dagens aksjon springer ut av samme langvarige etterforskning som lå til grunn for en tilsvarende politiaksjon som Oslo politidistrikt gjennomførte 30.september i år.

- Aksjonen vi gjennomfører i dag, er en oppfølging av forrige. For Grønland politistasjon er dette en langsiktig innsats. Målet er å bidra til et trygt og godt bomiljø. Vi vet at det betyr mye for de som bor og oppholder seg her, sier stasjonssjef Stølen.

Det skal i all hovedsak være norske statsborgere som er pågrepet. Det skal være snakk om så kalte «løpegutter», som skal ha vært med i et godt organisert nettverk av narkoselgere.

Disse skal blant annet hatt arbeidstider, faste salgssteder og «lønn». I hovedsak er det snakk om salg av hasj og marihuana i Kampenparken, Tøyenparken, Jordal og t-banestasjonene på Tøyen, Ensjø og Helsfyr.

– Narkosalget har skjedd hver eneste dag i mange timer. Vi kjenner til at selgere har hatt fra klokka 10 til 03 som arbeidstid. Selgere har fått betalt i både kontanter og stoff, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil til Dagbladet.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere