2.500 narkoselgere tatt i Oslo

2.500 narkoselgere er tatt i Oslo siden 2009. Dette bildet fra da dittOslo.no møtte både selgere og fortvilte naboer på Grünerløkka i 2010.

2.500 narkoselgere er tatt i Oslo siden 2009. Dette bildet fra da dittOslo.no møtte både selgere og fortvilte naboer på Grünerløkka i 2010. Foto: Arkivfoto: Marte Kristiansen

Siden april 2009 har politiet pågrepet over 2.500 utenlandske statsborgere for narkotikasalg i Oslo.

OSLO: Halvparten av dem som ble tatt i fjor, hadde fått avslag på asylsøknad eller ventet fortsatt på svar.

Målet med de mange pågripelsene har vært å forhindre at asylinstituttet utnyttes av personer som ikke har behov for beskyttelse. I tillegg ønsker politiet å begrense narkotikasalget, skriver Aftenposten.

I et brev til justisminister Anders Anundsen (Frp) oppsummerer Utlendingsdirektoratet (UDI), Oslo politidistrikt og Politiets utlendingsenhet (PU) resultatene. Nøyaktig 2.539 utenlandske borgere ble pågrepet for narkotikasalg mellom april 2009 og 1. desember 2013. Rapporten forteller ikke hvor stor andel disse utgjør av alle tilsvarende pågripelser i samme periode.

Det kommer imidlertid fram at antall pågrepne personer økte med over 15 prosent i fjor. Tallet på pågripelser i fjor var høyere enn antall pågrepne personer, fordi 80 personer ble pågrepet mer enn én gang.

Over 70 prosent av narkoselgerne som ble pågrepet i fjor, ble aldri fengslet. Årsaken er at de sørget for å ha på seg så lite narkotika at de ikke risikerte mer enn et forelegg.

52 prosent av dem som ble tatt i fjor, er nå sendt ut av landet. (ANB-NTB)

LES OGSÅ:

«Do you want hasj? What do you want?»

– Løkka er et narkoreir

Naboer fortviler over økende dopsalg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.