RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knut Erik Aas (26) har alt rukket å sjarmere damene på seniorsenteret i senk. Fra venstre Aslaug Stensrud, Anna Engh og Britt Nordhagen. – Han er jo en så kjekk kar, skryter damene.
Knut Erik Aas (26) har alt rukket å sjarmere damene på seniorsenteret i senk. Fra venstre Aslaug Stensrud, Anna Engh og Britt Nordhagen. – Han er jo en så kjekk kar, skryter damene.

26-åring headhuntet til lederjobb

For et par måneder siden hadde Knut Erik Aas neppe tenkt at han skulle bli daglig leder for et seniorsenter.

SANDAKER: Men det har han nå blitt. Etter at Pieter Don takket for seg etter 15 år, sto sjefsstolen på Sagene/Torshov seniorsenter ledig. Knut Erik hadde sin første arbeidsdag mandag og ble headhuntet til jobben av sin forgjenger.

– Jeg synes det var et modig valg. Dette er en stor utfordring, den største i mitt yrkesaktive liv, sier han til Østkantavisa.

Han er utdannet sosionom, og har jobbet et par år på Frivillighetssentralen på Sagene. Aas tror en viktig oppgave blir å fornye seniorsenteret, særlig med tanke på at «Beatles-generasjonen» nå står for tur.

Strikking

– Vi ser at de nye eldre som kommer inn, ikke er like opptatt av strikking og håndarbeid. De som nå blir 65 kommer ikke fra husmor-generasjonen.

På hvilken måte da?

– Vi ser det på tilbudene våre. Data er veldig populært. I fjor hadde vi mobiltelefon-kurs, og det var fullt, sier han.

870 bruker senteret

Sandaker er med sine 870 brukere et relativt stort seniorsenter. 92 er aktive som frivillige, og det kjøres åtte årsverk. Når den yngste er 60 og de eldste godt over 90, er det et stort spenn i alder som skal ha tilbud.

– Det blir en utfordring å nå ut til hele bredden. Men vi må prøve å tenke nytt. Da er det kanskje en fordel at jeg er så ung. Når vi arrangerer quiz, har jeg lagt merke til at mange er opptatt av andre ting enn Prøysen og Erik Bye, forteller han.

Ikke homogen gruppe

Det faktum at han er mann og såpass ung, gjør også inntrykk hos noen og hver.

– Men han er jo så kjekk! Det går jo ikke an å mislike en som han. Alle tiders, skryter damene rundt bordet.

Knut Erik kvittererer.

– Selv er jeg blitt overrasket over mangfoldet blant seniorene. Utrolig mange artige personer som har levd interessante liv. Bildet av gamlehjem hvor folk henger med hodet, stemmer ikke. Folk på min egen alder tror jo det, men de har ikke peiling på hva et seniorsenter er, sier han bestemt.

– Hvorfor ikke få inn mer kulturtilbud her? Sagene er jo en kulturbydel, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere