Gå til sidens hovedinnhold

260 kvadrat-meter med pedagogisk gøy

Finanskrise finnes ikke i lekebutikkverden. I alle fall ikke i Bogstadveien.

FROGNER: Det kan Hege Arnesen bekrefte.

– Vi fryktet fjoråret, men det gikk bedre enn forventet. Det virker ikke som finanskrise slår inn på hva folk kjøper til barna sine, sier hun.

Stockholm-syndrom

Tobarnsboren er kvinnen bak lekebutikken Sprell, som tidligere holdt til i Industrigaten. Kvalitetslekene vokste seg for mange, kundene likeså, for det lille lokalet i Industirgaten og lørdag åpnet den populære butikken i Bogstadveien.

Historien bak Sprell er en klassisk gründerhistorie verdt å fortelle.

Ekteparet Alexander og Hege Arnesen bodde i Stockholm tidlig på 90-tallet. Som nybakt mor tuslet Hege gatene i Gamla Stan, og kom bort i lekebutikken Kallikå. Etter å ha hengt tilstrekkelig mange timer i butikklokalet som bare solgte kvalitetsleker; en bedrift tuftet på idealisme.

Kunne Hege tq ideen om den fantastiske lekebutikken til Norge, når hun nå skulle flytte hjem?

Det kunne hun. Og etter en oppstarpå 25 kvadrat i Industrigaten, byttet hun navn til Sprell og fikk tak i et større lokaler. Det er omlag ti år og mange kvadratmetere siden nå.

– Men tanken er den samme. VI vil selge leker som kan gå i arv, kvalitetsleker som kan brukes igjen. Vi lever i et samfunn der bruk-og-kast-mentaliteten er altfr sterk, sier hun.

– Så er dette heller ikke et sted bare for de som skal kjøpe, parer, daglig leder Tove Rødland. hun har drevet Sprell i Industrigaten siden 2001.

– Ambisjonen vår er vel så mye at foreldre og barn skal kunne komme inn og se, kjenne og prøve. Der andre butikker sier ikke rør, sier jeg- vær så god og røre!, sier Tove.

Ut med puppen

Om ikke nye Sprell kommer tilfører noe nytt for deg som har flere barn fra før, og ikke skal kjøpe noe som helst, så innfører butikken noe som alle småbarnsmøder elsker, og som det dessverre er forsvinennde få av i handelgate vår:Nemlig stellerom.

– Og ammekrok. Dette er en butikk for store og små, da må nødvendigheter som dette til, slår Aleksander Arnesen fast.

Den siste tiden har gründer-ektemannen ikke bare forhandlet eiendomskontrakt, men også snekret og båret.

– I helgen malte jeg barnevognparkeringsplasser. Og en parkeringsplass til en tråbil, dersom det skulle komme.

Ambisjoner om kafé her ogaå, kanskje?

– Nei. Men kaffe kan kundene få. Jeg setter på en kanne med det samme, sier Tove blidt, og vandrer mellom trehjulsykler og paraplyer, klsser, romskip, dukkevogner og jungelens dyr. Og omlag 4000 andre leker.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget