RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

274 opera- forestillinger i vente

Den Norske Opera og Ballett presenterte i dag programmet for neste sesong. Fra august 2009 til juni 2010 blir det 274 forestillinger og konserter fordelt på tre scener i Operaen.

BJØRVIKA: - Når Den Norske Opera & Ballett nå inviterer til sin andre sesong i Bjørvika, er det ikke lengre bare huset som er nyheten, sier administrerende direktør Tom Remlov.

Han gleder seg over flere nye fjes i Operaen kommende året.

- Nå er det vårt program som skal skape nysgjerrighet og fylle stolradene. Dette er også det første felles repertoaret for vår nye, kunstneriske ledelse. Operasjef Paul Curran, ballettsjef Espen Giljane og musikksjef John Fiore skal sammen og hver for seg være garantister for hva Den Norske Opera & Ballett kan by på i årene som kommer, sier Remlov.

Sjefen tar regi

Nasjonaloperaen sesongåpner med Norgespremiere på Antonin Dvoráks Rusalka, i operasjef Paul Currans regi. I tittelrollen er Solveig Kringlebotn, som fra høsten 2009 er fast ensemblemedlem i Nasjonaloperaen.

Aldri før har Nasjonaloperaen hatt så mange nyproduksjoner som i kommende sesong. Foruten Rusalka kommer Poppeas kroning i regi av Ole Anders Tandberg, Figaros bryllup i regi av Thaddeus Strassberger, Tannhäuser med Stefan Herheim som regissør og 21. mai er det endelig klart for upremieren på Jorden rundt på 80 dager, av Gisle Kverndokk og Øystein Wiik.

I tillegg til dette blir det også Puccinis La Fanciulla del West (Piken fra den gyldne Vesten) som er en produksjon fra Flandern-operaen og reprise på Nasjonaloperaens produksjoner av Don Pasquale og Ariadne auf Naxos.

Danserne med ny sesong

Nasjonalballetten sesongåpner med et klassisk eventyr på Hovedscenen Giselle med koreografi av Jean Coralli og Jules Perrot.

NB legger stor vekt på nyproduksjoner også denne sesongen, og flere sentrale norske koreografer presenterer nye verk i Septemberdans 2009. Mesteraften 2009 byr på verk av den anerkjente koreografen Nacho Duato. I Shoot the Moon får publikum fire balletter av David Dawson, Sølvi Edvardsen, Jo Strømgren og publikumsfavorittene Paul Lightfoot og Sol León.

Nasjonalballettens danser Kristian Støvind presenterer seg som koreograf i Salt kyss, syrlig smil og søt musikk og i Sporvogn til begjær på Hovedscenen får publikum bli kjent med arbeidet til en av ballettverdenens ypperste koreografer, John Neumeier.

I november kommer et av verdens fremste kompanier til Norge for første gang. Nederlands Dans Theater 1 regnes for å være de ledende i bransjen innen moderne dans. Gjensyn med kjente klassikere blir det også, med Askepott og naturligvis Nøtteknekkeren.

Flere konserter

Det blir også et bredt spekter på konsertfronten. I Operaens nye recitalserie presenterer de internasjonale stjerner som Anja Harteros, José Cura og Anne Sofie von Otter med jazzpianisten Brad Meldhau på Hovedscenen.

I samme serie på Scene 2 opptrer Daniel Behle, Dorothea Röschmann og Patricia Bardon.

Oslo-Filharmonien gjester Operaen igjen, denne gang med verdensstjernen Kent Nagano på dirigentplassen. Operaorkestret gir også fem konserter på Hovedscenen.

Videre blir det besøk av Antony and the Johnsons på taket, Oslo Jazzfestival med Radka Toneff-hyllest, Oslo Kammermusikk Festival, Dronning Sonja Internasjonale Musikkfestival, Alexander Rybak på Hovedscenen, Kringkastingsorkestret, Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester, Andreas Scholl, Vertavo, Menuhin-konkurransen, Sjostakovitsj-maraton med Operaorkestret, KORK og Oslo-Filharmonien og mye mer.

Banebrytende dans

Den Norske Opera & Ballett er også stolte av å presentere prosjektet Verker underveis. Takket være et samarbeid med Anders Jahres Humanitære Stiftelse blir dette deres laboratorium for banebrytende dans og musikkdramatikk, der prosjekter skal dyrkes fram som framtidige verk.

Operaen vil også invitere publikum til en titt inn i arbeidet underveis under vignetten Kikkhullet for Nasjonaloperaen og Ballettlaboratoriet for Nasjonalballetten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere