30 år på Nordseter

Nordseter borettslag fyller 30 år denne sommeren, og har en flott slette som egner seg ypperlig til festligheter. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

Nordseter borettslag fyller 30 år denne sommeren, og har en flott slette som egner seg ypperlig til festligheter. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: Alle foto: Reidar Rasch

Nordseter borettslag fyller tretti år denne sommeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Styreleder Magnus Borge presenterte et tilbakeblikk på borettslagets tretti år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Festgeneral Christian Paulsberg (m/caps) og vaktmester siden 1982,Reidar Sebøygard (to fra høyre) har det gøy med barna.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tryllekunstneren var på festen på Nordseter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dag Jarnøy, leder av Bekkelagshøgda lokalhistoriske forening holdt foredrag om Nordseters historie.

NORDSETER: Sist helg feiret Nordseterbeboerne at det er tretti år siden hele borettslaget var ferdigbygd og alle andelshaverne hadde flyttet inn.

– Den første oppgangen ble innflyttet 27. juni 1979. De siste flyttet inn sommeren 1980. De 300 leilighetene ble fordelt med 200 i seks blokker og 100 i rekkehus. Veiene ble hetende Ivar Knutsons vei og Jordbærveien, forteller nordseterbeboer Reidar Rasch.

Trylling og historie

Han beretter videre om en herlig jubileumsfest for store og små.

– Vi startet med oppblåsbart hoppeslott for de minste, så trollbandt en tryllekunstner oss i et stort telt. For de «litt eldre» var det et interessant foredrag av Dag Jarnøy fra Bekkelagshøgda lokalhistoriske forening om Nordseters historie gjennom 800 år, sier Rasch.

Fullt så gammelt er borettslaget altså ikke, men styreleder Magnus Borge sa i sin jubileumstale at det var all grunn til å feire de første tretti årene også.

Super vaktmester

– Christian Paulsberg, leder av festkomiteen ønsket oss alle velkommen. Vi koste oss med koldtbord og passende drikke. Vi var mange på festen, og stemningen var skikkelig god, forsikrer Reidar Rasch.

– Borettslagets eget band, StrawBerries, sørget for fengende musikk til ut i de små timer. Og det uten naboklager, smiler han.

I borettslaget bor det mange som fortjener en ekstra honnør. Rasch forteller om «verdens beste vaktmester»:

– Reidar Sebuøygard har vært vaktmester siden 1982. Han har en enestående posisjon hos oss. De eldre kan ikke få fullrost han nok for den innsatsen han gjør. Sebuøygard startet som vaktmester i Gamlehagan på Lambertseter. Der snakket de om «tapet» av han i mange år etterpå.

Mange nye bygg

Nordseter borettslag er forøvrig ikke det eneste på Nordseter.

– Fjellhytta og Åssida borettslag kom i samme prosjekt, med 200 leiligheter i Nordsetergrenda og Åssiden terrasse. I disse årene ble også Skovheim, seniorboligene og Nordseterskogen borettslag etablert, forteller Reidar Rasch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.