30 innbrudd på én uke

En rekke bilinbrudd den siste tiden gjør at politiet nå går ut og advarer mot å la løse gjenstander ligge synlig i bilen.

En rekke bilinbrudd den siste tiden gjør at politiet nå går ut og advarer mot å la løse gjenstander ligge synlig i bilen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Politiet advarer nå mot å la løse gjenstander ligge i bilen. Bare på Grünerløkka var det 15 bilinbrudd forrige uke.

GRØNLAND: – Ikke la løse gjenstander ligge synlig i bilen, sier etterforskningsleder på Grønland politistasjon, Inge Sundeng.

Bare den siste uka har Grønland krets hatt 30 bilinbrudd, rundt halvparten av disse i området rundt øvre del av Grünerløkka.

Ønsker å forebygge

– Det vi ser er at biler der løse gjenstander som GPS, mobiler, penger, dyre solbriller og liknende ligger synlig, der er det lett at vinduer knuses og gjenstander blir fjernet, sier Sundeng.

Antallet biltyverier den siste tiden har vært økende, og selv om Sundeng langt fra vil kalle det en eksplosiv vekst, mener han det er betimelig å gå ut med en oppfordring til bileiere.

– Hvis vi kan forebygge bilinbrudd, så vil jo det være bra både for bileier, for oss og for forsikingsselskapene, sier han.

Ikke prioritert oppgave

Sundeng påpeker at bilinbrudd ikke er en prioritert oppgave hos politiet, med mindre stjålne gjenstander blir funnet på eventuelle gjerningsmenn.

– Med mindre vi finner gods er det ikke en prioritert oppgave, men vi vet jo at det tidligere har vært bander som har operert på denne måten, uten at jeg skal si at det er det som er tilfelle nå, sier Sundeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag