RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 km/t og fartshumper skal hindre trailerparkering


KAROLINERVEIEN: Etter de signaler som nå er sendt ut fra både politiet og Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel blir det ingen skilting om parkeringsforbud for trailere i Karolinerveien på Ellingsrud. Foreslåtte tiltak er 30 km/t-grense og to fartshumper.
KAROLINERVEIEN: Etter de signaler som nå er sendt ut fra både politiet og Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel blir det ingen skilting om parkeringsforbud for trailere i Karolinerveien på Ellingsrud. Foreslåtte tiltak er 30 km/t-grense og to fartshumper. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Det var tilløp til begeistring på Facebook sist uke i forbindelse med tiltak mot trailerparkering på Ellingsrud. Men når tiltakene nå blir spesifisert, er det ikke akkurat det de berørte beboere håpet på.

ELLINGSRUD: Ellingsrud Velforening har sendt brev til Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel, der de etterlyser iverksettelse av straksvedtak for å hindre parkering av lastebiler og tungtransport i Karolinerveien og ved utfartsparkeringen mot Mariholtet.

I svarbrevet orienterer Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel at Bymiljøetaten arbeider med politiet med «å følge opp vedtak om å iverksette tiltak for å hindre lastebil- og trailertrafikk med parkering på Karolinerveien og Mariholtveien med utfartsparkeringen til Mariholtet. Tiltakene vil gjennomføres i løpet av våren 2014».

Les også: – Dette er første skritt mot mindre trafikk i Groruddalen!

Tiltakene

– Hvilke tiltak er det snakk om?

– Politiet vil ikke skilte med parkeringsforbud, så Bymiljøetaten sender nå ut til høring et forslag om to tiltak, sier seniorrådgiver Odd Bratteberg i etaten.

– Det ene er å redusere farten i Karolinerveien til 30 km/t og det andre er å lage to fartshumper.

– Men er dette noen effektive tiltak mot trailerparkeringen?

– I og med politiet ikke mener det er grunnlag for å skilte med parkeringsforbud, er dette det vi kan foreslå. Forslaget går nå ut til høring i Alna bydel, sier Bratteberg.

– Hva med utfartsparkeringsplassen?

– Her er det ikke noen forslag om å endre dagens situasjon.

Les også: Politiet vil ikke ha parkeringsforbud

Bystyrevedtak/politi

Bystyret har altså gått inn for å få bort trailerparkeringen på Ellingsrud. Men politiet er ikke villig til å skilte.

I et brev fra Oslo politidistrikt til en privat beboer, sier de at de mener at skiltmyndighet og håndhevelse skal være tuftet på trafikksikkerhet. Videre at en skiltet regulering kun skal benyttes der dette er strengt nødvendig.

– Men hvem er det som står øverst til å bestemme?

– Det er politiet som er skiltmyndighet i Oslo. Om de dermed står over bystyret til å bestemme, er et jusspørsmål, sier Odd Bratteberg.

Les også: Bør stenge for villparkering av trailere
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere