Gå til sidens hovedinnhold

30° SØR vant arkitektkonkurransen IMAGINE Rommen

Juryen har kåret forslaget 30° SØR av PUSHAK arkitekter til vinner i arkitektkonkurransen. Mandag 4. februar delte byråd Merete Agerbak-Jensen ut pris til arkitektene bak forslaget.

GRORUDDALEN: Juryen sier dette om 30° SØR: Juryen konkluderer enstemmig med at utkast 30° SØR kåres som vinner av konkurransen i det dette prosjektet har klart å utvikle sin egenart og styrket prosjektets karakter, samtidig som de valgte tekniske løsninger er belyst på en grundig og overbevisende måte.

Utkast 30° SØR karakteriseres ved en svært interessant situasjonsplan hvor forfatterne tilpasser seg reguleringsplanens karréprinsipp, samtidig som de klarer å vri og vende på bygningskroppene for å få fasadene til å vende sør innenfor +/- 30 grader. Dette gir leilighetene bedre sol og utsynsforhold enn konkurrentenes.

Den bevisste vridningen av huskroppene gir samtidig unike og karakterfulle gaterom som vil gi identitet til de ulike delene av området. Teknisk sett er vridningen mot sør gunstig i forhold til både passiv og mulig aktiv bruk av solenergi. Prosjektet viser også en interessant holdning til gjenbruk av rivningsmaterialer. Samlet sett kan en realisering av dette prosjektet bli et miljøfyrtårn og et arkitektonisk valfartssted.

PUSHAK

Bak vinnerforslaget står PUSHAK arkitekter, ved Camilla Langeland, siv.ark. MNAL, Marthe Melbye, siv.ark. MNAL, Sissil Gromholt, siv.ark. MNAL og Gyda Drage Kleiva, siv.ark. MNAL.

IMAGINE Rommen

Arkitektkonkurransen IMAGINE Rommen gir mulighet til å etablere et konkret forbildeprosjekt med nyskapende, miljøvennlig arkitektur og nye løsninger for mennesker med ulike bopreferanser. Prosjektet vil gi ca 200 boliger og vil bli det største boligprosjektet i Groruddalen på mange år.

Visjon fra konkurranseprogrammet: IMAGINE Rommen konkurransen skal gi Groruddalen og Oslo et attraktivt og bærekraftig boligområde som beriker stedet, og viser vei for fremtiden. Gjennomføring av prosjektet skal skje ved salg av eiendommen på vegne av Oslo kommune.

IMAGINE er en serie med arkitektkonkurranser i regi av Husbanken og NAL/Ecobox. Hensikten er å få frem gode referanseprosjekter med lavt energiforbruk, miljøvennlig materialbruk og universell utforming, i kombinasjon med god arkitektur.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene