RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

300 000 mindre til eldre


I februar lovte Høyres Carl Oscar Pedersen Anne Haugaard å finne et godt alternativ for Ullern seniorsenter. Det løftet ble holdt med plassering på Stoppestedet, men nå har flertalls-Høyre i bydelsutvalget gitt seniorsenteret 300 000 kroner mindre å rutte med. Foto: Vidar Bakken
I februar lovte Høyres Carl Oscar Pedersen Anne Haugaard å finne et godt alternativ for Ullern seniorsenter. Det løftet ble holdt med plassering på Stoppestedet, men nå har flertalls-Høyre i bydelsutvalget gitt seniorsenteret 300 000 kroner mindre å rutte med. Foto: Vidar Bakken
Ullern seniorsenter taper mer enn 300 000 kroner ved flytting til Stoppestedet. Det ville ikke Høyre kompensere for.

ULLERN: Ullern seniorsenter har i mange år administrert og leid ut sine lokaler til ulike arrangementer, hvor mer enn 300 000 kroner har gått inn i driften. Under behandlingen av Bydel Ullerns budsjett mandag, foreslo Venstre i bydelsutvalget ved nestleder Liv Wiborg at det skulle bevilges 300 000 kroner for bortfallet av disse leieinntektene.

Høyre gikk imot

Høyre i bydelsutvalget ved gruppeleder Tore Strandskog, mente at disse leieinntektene egentlig burde tilfalt bydelen. Samtidig stilte han spørsmål ved hvorfor driften av Ullern seniorsenter var så mye dyrere enn Skøyen/Smestad seniorsenter i og med at aktivitetsnivået var omtrent det samme. Høyre som har flertallet i bydelsutvalget, gikk imot Venstres forslag og fikk med seg Frp og Ap.

Leieinntekter til drift

Daglig leder av Ullern seniorsenter, Anne Haugaard, reagerer sterkt på at seniorsenteret bortfall av leieinntekter ikke blir kompensert for.

– I år har vi hatt cirka 350 000 i leieinntekter. Det er aldri tidligere stilt spørsmål ved bruken av disse pengene. De går jo rett inn i driften og er blant annet med på å finansiere lønn til de tre årsverkene ved seniorsenteret. De 40 foredragsholderne skal også ha betalt. De er viktige kulturinnslag som også rekrutterer nye brukere av seniorsenteret. Ellers er 80 prosent av aktivitetene betalt og drives av brukerne selv. De andre seniorsentrene leier også ut sine lokaler, hvor leieinntektene går til drift. Utleie er noe vi administrerer selv og inntektene bidrar til at driftsstøtten til seniorsenteret fra bydelen dermed blir lavere, sier Haugaard.

Kan ikke gå rundt

Hun viser til den store veksten i brukere de siste to årene.

– Både bydelen og vi er opptatt av forebyggende arbeid. Seniorsenteret blomstrer. Nå står vi overfor nye utfordringer med flyttingen til Stoppestedet. Jeg ser ingen mulighet for å få dette til å gå rundt når det ikke blir kompensert for leieinntektene. Man skal også huske at bidraget fra bydelen ble sterkt redusert for to år siden. Det siste året fikk seniorsenteret et bidrag som tilsvarte det vi fikk i 2005, uten kompensasjon for for eksempel lønnsøkninger, sier Haugaard.

Hun mener det er feil å sammenlikne med Skøyen/Smestad seniorsenter.

1500 brukere

– For å imøtekomme behovet for alle bydelens eldre drives de to seniorsentrene på forskjellige måter. Aktivitetene ved Ullern seniorsenter har gitt ny vekst og vi har flere brukere enn Skøyen/Smestad seniorsenter. Jeg har vært spesielt opptatt av å få med yngre seniorer, som kan være aktive frivillige og senere aktive brukere av seniorsenteret. Vi har i dag cirka 1500 brukere og er med det et de største seniorsentrene i Oslo, sier Haugaard.

For to år siden hadde seniorsenteret i underkant av 1000 brukere.

Under fjorårets budsjettbehandling sto Ullern seniorsenter i fare for nedleggelse på grunn av bydelens anstrengte økonomi. I år har bydelen et mindreforbruk på noe over 5 millioner kroner. Samtidig har bydelen betalt ned foregående års merforbruk på 7,5 millioner kroner. Økonomien er friskmeldt. DittOslo kommer tilbake med mer om bydelens budsjett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere