*Nettavisen* Nyheter.

300 lag vil hente baller for Liverpool

Det er enorm interesse for jobben som ballhentere under kampen mellom Vålerenga og Liverpool om drøye to uker. Det blir antakelig en ganske annen prøvelse for hovedstadsklubben enn seieren mot HamKam for en stund siden, der dette bildet er hentet fra. Foto: ARKIVFOTO

1. august tar Vålerenga imot et stjernespekket Liverpool til treningskamp på Ullevål Stadion. I disse dager venter unge fotballspillere over hele Norge spent på om de får jobben som ballhentere.

Over 300 fotballag fra hele Norge har meldt sin interesse for å være ballhentere i oppgjøret mellom Vålerenga og Liverpool, i en konkurranse i regi av dagligvarekjeden Rimi.

Blant disse finnes også mange lag fra hovedstaden, og særlig fra Oslo øst. Mens noen ønsker jobben for å få tips til egen spillestil, ønsker andre å motivere spillerne til å fortsette å satse på ballidretten.

Det guttelaget og jentelaget med best begrunnelse for å vinne vil bli plukket ut til det prestisjefulle oppdraget.

– Vi har allerede fått inn mange kreative søknader, men kan allerede se noen tendenser i argumentene for å få jobben, opplyser Rimi i en pressemelding.

Del på Facebook

Mange nasjonaliteter

Mange av søkerne i Oslo er opptatt av arbeid mot rasisme. Flere av søkerne mener at det å være ballhentere på kampen kan vise at sterke bånd kan knyttes på tvers av landegrenser, og at fotball er med å bidra til integrering.

Et guttelag fra Oslo øst håper at følgende begrunnelse skal gi dem seieren i konkurransen:

«Vi er en flerkulturell gjeng, hvor 12 nasjonaliteter er representert. Guttene har gjennom sesongen vist utrolig flotte holdninger, og har bidratt i nærmiljøet med å påta seg ansvaret for flaggheisinger i forbindelse med høytidsdagene.»

Men de får sterk konkurranse fra et annet guttelag fra østkanten, som håper at juryen skal falle for dette argumentet:

«Vi trener og spiller kamper sammen 4-5 ganger i uka året igjennom. Det er bare fotballen som betyr noe for disse gutta. Vi kommer også fra 8 forskjellige nasjonaliteter, men på banen og under trening er de alle brødre.»

Treneren er Liverpool-fan

I flere av søknadene kommer det frem at trenerens holdninger smitter over på spillerne.

– Flere trenere som har sendt inn søknad på vegne av laget innrømmer at trenerens forhold til Liverpool kanskje har vært litt vel tydelig til tider, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lise Mette Kjellberg i ICA Norge AS.

Treneren til «brødrene» som det er referert til over, er en av disse. Ifølge ham er 70 prosent av gutta ihuga Liverpool-fans, så det er alltid mange LFC-drakter på trening.

«Jeg må vel kanskje ta noe av kreditten for det selv, da jeg har fulgt Liverpool tett siden cupfinalen i '74 og vært over mange ganger og sett dem. Så litt påvirka av undertegnede har de nok blitt» skriver han i søknaden på vegne av spillerne.

Et annet lag fra Oslo påstår at opplevelsen ville vært like stor for supporterne til «The Reds» sin argeste konkurrent.

«Selv United-fansa hadde blitt glade!»

Vil hindre frafall av spillere

Konkurransen er for fotballspillere i alderen 12 – 15 år, og det er en kjennsgjerning at mange i nettopp denne alderen legger fotballstøvlene på hylla.

– Mange av søkerne fremstiller derfor dette problemet i søknaden, og håper at det å få se proffene på nært hold vil holde motivasjonen oppe og fortsette å gi ungdommene stjerner i øynene, forteller Kjellberg.

For et jentelag fra Oslo virker det ut fra søknaden som om å få jobben som ballhentere vil bli et være eller ikke være for videre satsning. For halvannet år siden måtte de slå seg sammen med et annet lag for å kunne stille 11'er-lag. Det gikk ifølge søkeren bra hele fjorårssesongen, men etter nyttår valgte åtte av spillerne å slutte av ulike grunner.

«Dette slo hardt ned på lysten til å fortsette med fotballen. Resultatet ble at vi måtte låne spillere fra alderstrinnet under oss for å kunne stille lag denne sesongen. Det å være ballhentere i denne kampen kan være en fin opplevelse og en god motivasjon til å fortsette for oss.»

Konkurransen avsluttes 17. juli, så for håpefulle fotballspillere er det ikke for sent å melde seg på. Påmeldingsskjema finnes på hjemmesiden til arrangøren av konkurransen, og det er plass til maks 15 spillere fra hvert lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.