RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

31. oktober er absolutt siste frist


I tre år har beboerne ventet på stasjon mens politikerne har sett på løsninger. Arkivfoto
I tre år har beboerne ventet på stasjon mens politikerne har sett på løsninger. Arkivfoto
Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker har satt en absolutt siste frist for en frivillig løsning når det gjelder etablering av midlertidig stasjon på Gulleråsen.

VESTRE AKER: Det gjenstår et møte med Ruter hvor ni grunneiere kommer med flere krav knyttet til etablering av midlertidig stasjon på Gulleråsen. Blant disse kravene er at stasjonens levetid skal tidsbegrenses.

På nytt behandlet bydelsutvalget saken om at hvis det ikke oppnås en frivillig løsning svært raskt, så skal det settes i gang en reguleringssak med nødvendig ekspropriasjon for å få stasjonen på plass. Nå har BU på møtet sist torsdag satt en absolutt ny og siste frist for å komme frem til en frivillig løsning. Den er satt til 31. oktober.

Les også: Vil ha permanent stasjon på Gulleråsen

– I dette tilfellet kan ikke grunneiene klandres. Ruter har ikke fått til møte på grunn av sterkt arbeidspress, så det er ikke grunneiernes skyld at det er gått over tidsfristen, sa nestleder i BU, Lars Asbjørn Hanssen (H).

Han understreket at det ikke var enkelt for ni forskjellige grunneiere, som ble rammet ulikt av stasjonsplasseringen, å bli enige om en felles plattform.

Venstres Terje Bjøro var innstilt på å iverksette vedtak om å få i gang egen reguleringssak straks.

– Det har gått altfor lang tid. Vi må vise politisk handlekraft. Det er blitt en pinlig sak for oss. Det handler om ni grunneiere som må avgi 55 m² og som ikke viser tegn til å avgi noe som helst. Nå har de hatt sommer og høst på å vurdere saken, sa Bjøro blant annet.

Han antydet også at den nye samferdselsbyråden Guir Melby (V) kunne finne løsninger på kort sikt, som ikke nødvendiggjør ekspropriasjon av grunn.

Høyres forslag om tidsfrist 31. oktober ble vedtatt.

Les også: Farvel til faklene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere