33 nye ideer for Grønmo

IDEER: 33 nye ideer for hvordan Grønmo skal brukes i fremtiden.

IDEER: 33 nye ideer for hvordan Grønmo skal brukes i fremtiden. Foto: ARKIVFOTO:

Siste ordinære søppellass er for lengst levert på Grønmo. Men hvordan skal området bli i fremtiden?

GRØNMO/MORTENSRUD: Lørdag 15. og søndag 16. oktober kan du se hvordan 33 arkitektteam fra hele Europa har laget visjoner for Grønmos fremtidge bruk. Prosjektene stilles ut i Mortensrud kirke.

Del på Facebook

Med dette har du sjansen til å se og diskutere Grønmos potensiale for fremtidig bruk.

Åpning og åpningstider

Utstillingen åpnes lørdag 15. oktober kl. 12 og holder åpent kl. 12-16 begge dager.

Grønmo-området har fungert som hoveddeponi fora Oslo kommune siden 1969. Tømming er som kjent avsluttet og deponiene skal lukkes etter 40 års drift og arealene skal omreguleres til eventuelle nye formål.

I samarbeid med Renovasjonsetaten ønsker Eiendoms- og byfornyelses-etaten å fremme et planforslag som ivaretar behovene for avvikling og etterdrift av deponiet, samtidig som det tilrettelegges for nye aktiviteter.

Debatteres

Det har vært mange og lange diskusjoner både rundt driften og stedets fremtid. Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand har vært veldig klare på at området skal tilbakeføres til sin opprinnelighet - nemlig å være en del av Østmarka.

Men golfbanen har jo eksistert lenge, det har vært lagt frem planer for et slags teknisk museum for å vise hvordan en søppelfylling er og utvikler seg - og nå skal altså 33 arkitektforslag presenteres.

Grønmos lange historie er med andre ord enda ikke avsluttet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.