Gå til sidens hovedinnhold

34 gravstøtter veltet på Nordstrand

Natt til søndag ble 34 gravstøtter veltet på Nordstrand kirkegård.

NORDSTRAND: Det var et trist syn som møtte gravlundsjef Carl-Herman Frydenlund ved syvtiden søndag morgen.

– Jeg skulle flytte på vannsprederne på kirkegården mellom Ekebergveien og bydelshuset. Da så jeg at 34 gravstøtter var veltet bakover. En stor gravstøtte er dessuten brukket. Et trist syn, forteller Frydenlund.

Politiet ble raskt tilkalt, bilder tatt, og hærverket er nå anmeldt. Frydenlund håper de som har veltet støttene blir tatt.

Aldri skjedd

For gravlundsjefen og hans ansatte var det viktig å få rettet opp gravstøttene raskt.

Seks mann brukte 2 1/2 time mandag morgen. Ved ni-tiden var det kun tre større støtter som ikke var på plass. Blant disse en som dessverre er brukket i fallet.

– Noe slikt har aldri skjedd på Nordstrand kirkegård før. Riktignok har enkelte gravstøtter veltet på grunn av slitasje o.l., men hærverk har vi aldri hatt, sier Frydenlund.

Den delen av kirkegården hvor ugjerningen skjedde, ligger godt skjermet for innsyn, og det er trolig ingen som har sett de som står bak hærverket.

Er vondt

Margaret Eckbo, direktør i Gravferdsetaten, var sammen med Frydenlund på Nordstrand kirkegård mandag morgen. Hun var like sjokkert over hærverket som gravlundsjefen.

– Jeg tror ikke de som har gjort dette forstår hvor vondt det er for pårørende å finne en grav ramponert på denne måten. Det må være ren ungdomsvillhet, sier hun.

Eckbo forteller at det forrige helg ble veltet et lignende antall støtter på Vår Frelsers gravlund.

– Vi håper dette ikke er noe vi skal oppleve hver helg.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra