RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss


De private barnehagene er sikret finansiering på lik linje med offentlige barnehager.
De private barnehagene er sikret finansiering på lik linje med offentlige barnehager.
Senterpartiet har fått med seg Ap og SV på at private barnehager får finansiering på linje med offentlige barnehager. Mange private barnehager aksjonerte i forrige uke. Nå kan de puste lettet ut.

OSLO SENTRUM: I forrige uke stengte private barnehager landet rundt dørene på formiddagen. De protesterte mot regjeringens forslag mot å fjerne paragrafen som skal sikre retten til like tilskudd til barn i private og barn i kommunale barnehager.

– Dette forslaget vil ramme alle private barnehager, sa styrer i Dokka barnehage, Randi Kalland til Ullern Avis Akersposten før aksjonen ble satt i gang.

Lik behandling

Nå kan de puste lettet ut. Onsdag kom meldingen om at regjeringspartiene Ap og SV hadde snudd. Det betyr at private barnehager, i lovs form vil få like god finansiering som offentlige barnehager. Videre betyr det at de private barnehagene vil få enda flere ben å stå på.

Gjennom en opptrappingsplan over en femårsperiode, skal private og offentlige barnehager behandles likt. Opptrapping av tilskuddet vil også gjøre private barnehager stand til å konkurrere på like vilkår på lønn- og arbeidsvilkår. Opptrappingsplanen skal følges opp i statsbudsjettet for 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere