RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takk til informasjonssjef i Plan- og bygningsetaten Dagny Gartner Hovig for at hun i sin artikkel i Akersposten 26. april 2007: "Feil om småhusveilederen" gir en så klar beskrivelse av etatens definisjon av sine oppgaver og av veilederen til småhusplanens funksjon i behandlingen av byggesaker. Artikkelen er også lagt ut på Plan- og bygningsetatens nettside.
Det er tydelig at det har vært, og muligens fortsatt er, misforståelser om rollefordelingen i byggesaker mellom: Politikerne, Plan og bygningsetaten, Utbygger- arkitekt- entreprenør, og Naboer-beboere i området hvor det skal bygges.
Naboer og beboere er den eneste parten som helt sikkert får den nye bebyggelsen som del av sine daglige omgivelser. Plan- og bygningsloven har mange bestemmelser som omhandler naboers interesser, og den krever at ny bebyggelse skal tilpasses omgivelsene.
Den gamle reguleringsplanen for det som nå kalles småhusområdene hadde også klare bestemmelser om at ny bebyggelse måtte tilpasses omgivelsene. Likevel har vi fått tilfeller der det verken blir tatt hensyn til naboers interesser eller kravene om tilpassing.
De eksemplene som er blitt trukket frem i avisene er bare toppen av et isfjell som dessverre ikke smelter.Dette har bidratt til mye mistro til Plan- og bygningsetaten som har ansvar for godkjenning av byggeplaner og kontroll av gjennomføringen.
Det vi trenger nå er ikke bare godt regelverk. I vårt område omfatter dette bl a småhusplanen med veileder. Vi trenger også en oppfølging av regelverket som sikrer oss mot mer mistilpasset bebyggelse, tilsidesetting av naboers interesser og av kravene om tilpassing til bygde og naturgitt omgivelser.
Frances Simonsen, Ris Vel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere