RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planens syv fordypningsprosjekter
Syv fordypningsprosjekter legger grunnlag for videre planer i Groruddalen. Byråd Grete Horntvedt legger i Helhetlig utviklingsplan for Groruddalen frem sine anbefalinger innenfor disse prosjektene.
Regionale scenarier:
Byråden ønsker en langsiktig utvikling av dalens sentrale industristrøk. Industrien skal opprettholdes, men i en mer miljøvennlig og effektiv form. Dette vil på sikt gi mulighet for utvikling av andre formål i dalbunnen.
Samferdselsplanen:

Byråden ønsker å omstrukturere veinettet og styrke kollektivtransporten for å redusere forurensing. Denne planen vil justeres når nye prinsipper for utviklingen er vedtatt.
Strategisk grønnstrukturplan:

Hovedmålet fra byråden er å etablere Alna elvepark altså åpne elva og utarbeide grøntarealer i området rundt.
Områdeprogrammer:

Detaljerte planer for Alnabru, Alfasetmorenen - Nyland, Grorud stasjon og Bretvedt. Effektivisering av industriområdene og utarbeidelse av grøntområder er sentrale punkter.
Kulturminner:

Sentrale gårdsanlegg må bevares, gjennom drifts- og forvaltningsplaner, samt finansieringsmodeller.
Kulturaktiviteter:

Byråden vil videreutvikle og etablere lokale møteplasser for kulturaktiviteter. Blant disse nevnes omdisponering av Bredtvet kvinnefengsel, bygging av et stort kulturbygg ved Grorud stasjon og utredning av et sentralt stadionanlegg.
Alternativ finansiering:

Samarbeidsformer mellom statlige, kommunale og private aktører er byrådens ønske. Grete Horntvedt ønsker også raske planavklaringer for å styrke forutsigbarheten og gjennomføringsevnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere