RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakken brister
Hellerud/Ellingsrud: Romeriksporten lekker fortsatt åtte år etter lekkasjene. Hvert minutt pumper brønnene på Hellerud og Ellingsrud ut flere hundre liter vann ned i undergrunnen. Grunnvannsnivået må holdes kunstig ved like og vann tilføres grunnen for å unngå nye setningsskader. Jernbaneverket bruker fire millioner kroner i året for å unngå at enda flere boliger blir skadet.
Tidligere lekkasjer i Romeriksporten førte til at grunnvannet i Hellerud-området sank. Men ifølge Jernbaneverket og Vann- og avløpsetaten har naboene ingenting å frykte. Hydrolog i Jernbaneverket Steinar Myrabø forteller aftenposten.no at alle brønnene observeres både automatisk og manuelt for å hindre at for lite eller for mye vann pumpes ned i grunnen.
- Vi har ikke hatt noen ny setningsutvikling siden 1999, så alt ser ut til å fungere fint, sier Myrabø til aftenposten.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere