RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valget er ferdig for denne gang. Neste steg er selvfølgelig regjeringsforhandlingene, men folket har talt, og Groruddalen har i overveldene grad talt Arbeiderpartiet.
Området vårt har tradisjonelt vært et av Aps kjerneområder, og årets valg viser at partiet fortsatt appellerer til Groruddalens innbyggere. For Ap er Groruddalen et viktig valgområde, og mye tid har blitt brukt både i dalen og i diskusjon om dalen.
"Planen Nye Groruddalen" ble lansert i november i fjor og stipulerer en rekke tiltak som skal forbedre og styrke området, og nå får Arbeiderpartiet sjansen til å aktualisere disse planene.
Miljølokk over E6 er en sak som har stått sentralt i de politiske debattene, og som Arbeiderpartiet har støttet.
Opprusting av blokkområdene for å øke levestandaren og forhindre forfall, er en annen kjernesak, mens et styrket kollektivtilbud er noe som hele Oslo kan nytte av.
Skal man tolke partiets oppslutning, så må vel 41,9 av stemmene i dalen være en god indikator på at dette er tiltak beboerne selv også ønsker.
Spesielt kollektivsatsingen er et tiltak alle de nye regjeringspartiene har gått sterkt inn for, og noe Groruddalen sårt trenger. Nå vil vi se resultatene av disse løftene.
"Nå er det Groruddalens tur" har partiene sagt gjennom hele valgkampen, og det er vi helt enige i. Valgløfter må ikke bli til valgflesk, og Groruddalen må ikke gå i glemmeboka til 2009.
Arbeiderpartiet må tolke støtten fra Groruddalens innbyggere som et signal om at noe må gjøres, og at partiet har planer som faller i smak.
De neste årene vil bevise om partiet har fortjent så stor støtte som de fikk i årets valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere