RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss


Den nye kolleksjonen «Pikene» vises på Oslo Fashion Week i morgen, fredag.
Den nye kolleksjonen «Pikene» vises på Oslo Fashion Week i morgen, fredag.
I morgen lanserer Pikene flunkende ny feminin kleskolleksjon under Oslo Fashion Week.

ST. HANSHAUGEN: Pikene bak slottet har flyttet til Bislett.

Nå heter vi bare Pikene, sier Martine Richter fornøyd.

Lokalavisens journalist får en smugtitt på det aller nyeste prosjektet som de allerede godt etablerte designerne kjent under navnet Pikene bak slottet skal lansere med egen visning i posthallen, under Oslo Fashion Week i morgen. I denne omgang er det to av de i alt fire designerne som har jobbet frem et helt nytt og spennende konsept. Det er en smule kaotisk i verkstedet Martine Richter og Siri M. Larsen holder til i, med utsikt til St. Hanshaugen og Ullevålsveien.

Vi bruker haugen masse, sier Martine, og forteller at bilder til kolleksjonen er blitt tatt der.

Ja, det er et ganske inspirerende område, sier Siri. Butikken som tidligere lå i Uranienborgveien har blitt erstattet med verkstedet i Louises gate, og utsalg i et knippe ulike butikker.

Feminint

Vi har lyst til at den norske kvinnen skal bruke mer feminine plagg, som kjoler og skjørt, sier Martine. Den nye kolleksjonen er et samarbeid mellom de to kvinnene, hvor Siris spesialkunnskaper på strikk er blitt godt blandet med Martines sytekniske og kreative kvalifikasjoner.

Vi har vært inspirert av gamle filmer, naturen og mye annet, sier Siri om kolleksjonen som ikke har fått noe navn.

Miljø

Kvinnene er opptatt av å bruke gode kvalitetsmaterialer i naturfibrer.

Vi liker lin, ull og silke, sier Martine. Designerne har også lyst til å kunne fremstå som miljøvennlige, og har ofte tankene rettet mot dette når de designer. Det viktigste er likevel at folk flest velger å forbruke mindre, og på den måten bidra til å tenke mest mulig miljøvennlig.

Vi vil anbefale at man får ned forbruket ved å kjøpe færre og bedre plagg, sier Martine. Det er viktig at klærne varer over tid og at man sparer miljøet for unødvendig mye avfall ved et høyt forbruk av kvalitetsfattige klær.

Designbevisst

Foreløpig består Pikenes første kolleksjon av inneklær for kvinner, med matchende skjerf til

Den nye kolleksjonen skal etterhvert utvides til både yttertøy og andre saker, sier Siri. De er opptatt av at klærne skal treffe alle designbevisste kvinner mellom 20 og 60 år. Under Oslo Fashion Week kan publikum komme innom Pikenes showroom på Håndverkeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere