RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss


Feil: Bjørnar Moxnes (R) mener det er feil å vedta skulpturpark før valget. Foto: Simen Sundsbø
Feil: Bjørnar Moxnes (R) mener det er feil å vedta skulpturpark før valget. Foto: Simen Sundsbø
Rødt vil utsette den endelige skulpturparkavgjørelsen slik at Oslos befolkning kan få sagt sin mening i høstens kommunevalg.

Ekeberg: – Det er helt feil å la en rik investor få ødelegge Ekebergskogen, dette er friområder som tilhører alle, sier Rødts første kandidat til bystyre Bjørnar Moxnes.

Vil utsette vedtak

– Utsett skulpturparkvedtaket til etter valget, det er Moxnes sitt klare budskap når Nordstrands Blad treffer han i Ekebergskogen. Han mener at vedtaket er så viktig at velgerne bør få sagt sin mening med stemmeseddelen.

Moxnes synes også det er betenkelig hvordan oslopolitikerne lar Ringnes gjøre som han vil med den siste sentrumsnære skogen i Oslo, spesielt med tanke på de kommersielle interessene.

– Ringnes er en forrentningsmann, skulpturparken vil gi stor tilstrømning til restauranten hans, sier Moxnes. Rødt har sendt over en rekke spørsmål til byrådet om prosessen rundt parken.

– Vi ønsker å få full klarhet i de økonomiske transaksjonene mellom Christian Ringnes og Oslo kommune i forbindelse med planlegging og forarbeid til skulpturparken. Vi vet at Ringnes-stiftelsen har betalt lønnen til saksbehandlerne i kommunen som har jobbet med prosjektet. Vi må få vite om det er sånn at pengestrømmen har gått én vei, mens faglige og antikvariske råd har gått en annen vei. Inntil vi får full klarhet i dette, kan ikke bystyret fatte noe vedtak i saken, sier Moxnes.

Personlig engasjert

Ved siden av den politiske prosessen har Moxnes et personlig forhold til Ekeberg

– Ekebergskogen er like ved der jeg vokste opp. Jeg har vært på mange joggeturer med faren min på de stiene der byrådet nå vil kjøre inn svære anleggsmaskiner, sier Moxnes.

Bystyrekandidaten ser ikke behovet for skulpturer.

– Det er ganske unikt at vi har et uberørt skogsområde i byen vår. Jeg syns det virker bakvendt å gjøre kraftige inngrep i skogen for å rydde vei for et park- og turistområde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere