RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

36-åring dømt for vold og stjeling


Mannen ble dømt til 90-dagers fengsel for vold mot kjæresten, samt andre forhold.
Mannen ble dømt til 90-dagers fengsel for vold mot kjæresten, samt andre forhold. Foto: Foto: ARKIV
En 36 år gammel mann fra Stovner ble i Oslo Tingrett dømt til 90-dagers fengsel etter å ha utøvd vold mot kjæresten sin, samt tre andre forseelser.

STOVNER/OSLO SENTRUM: En novemberkveld i fjor tok mannen kvelertak på kjæresten sin, kastet henne i senga, slo, sparket, bet og kløp henne slik at hun fikk tydelige merker. Da politiet ankom stedet, fant de også rundt 4 gram marihuana og en bysykkel som var stjålet.

To uker senere stjal han også fra et apotek, og ble i Oslo Tingrett dømt til 90-dagers fengsel, betale saksomkostninger og en oppreisning på 25.000 kroner til fornærmede kvinne.

Mente hun ville det

Den dømte hevdet i avhørene at kvinnen ønsket å bli behandlet slik, og at skadene hun pådro seg skjedde under sex. Mannen hadde også kloremerker i ansiktet, og mente det kom fra samme situasjon.

Forut for hendelsen i leiligheten, hadde de to i følge rettsdokumentene kranglet på T-banen, og volden startet like etter i den dømtes leilighet.

Fikk økt straffen

Aktor la ned en påstand om 75 dagers fengsel, men retten mente det var for lavt, og fikk utvidet det til 90 dager. Retten mente det var viktig å legge vekt på at voldsutøvelsen skjedde over flere timer, og at det er straffeskjerpende at mannen sparket og slo sin kjæreste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere