*Nettavisen* Nyheter.

3,6 prosent arbeidsledighet i Bydel Bjerke

Illustrasjonsfoto

I Oslo var 7 117 personer eller 2,3 prosent av arbeidsstyrken helt ledige ved utgangen av september. Dette er en nedgang på 4 prosent sammenlignet med september i fjor.

OSLO. Antallet helt ledige ved utgangen av september var 281 personer lavere enn ved samme periode i fjor.

3,6% ledighet i Bydel Bjerke

Den største arbeidsledigheten finner vi i Bydel Søndre Nordstrand og Bydel Bjerke og med henholdsvis 3,9 prosent og 3,6 prosent av arbeidsstyrken. For Bydel Bjerkes del er dette likevel en nedgang i ledigheten på 0,1 prosent siste måned.

Lavest ledighet er det i Bydel Nordstrand og Bydel Vestre Aker med henholdsvis 1,3 prosent og 1,2 prosent. Ledigheten for landet er på 1,7 prosent ved utgangen av september.

Større nedgang for langtidsledige

Personer som har vært ledige 26 uker eller mer har hatt en nedgang i ledigheten på 15 prosent fra september i fjor til i år. Det betyr at nedgangen blant langtidsledige er større enn for helt ledige generelt. Vi ser også en reduksjon i antall yrkeshemmede med 293 personer fra samme periode i fjor. Beholdningen yrkeshemmede er på 9 222 personer ved utgangen av september.

- Det betyr at det gode arbeidsmarkedet som vi har hatt over lengre tid også kommer disse gruppene til gode, sier Torild Lien Utvik.

Økning i antall utlyste stillinger

Sammenligner vi utlyste stillinger et år tilbake i tid fra september i fjor med samme periode i år er det en svak økning fra 70 907 til 71 153. Samtidig ser vi at det innen flere yrkesgrupper er en reduksjon i antallet utlyste stillinger det siste året. I september i fjor var det innen samtlige yrkesgrupper med unntak av butikk- og salgsarbeid en økning i antallet utlyste stillinger.

Ved utgangen av september i år ser vi også en nedgang innen yrkesgruppene bygg og anlegg (-35 %), ingeniør- og ikt-fag (-13 %) og reiseliv og transport (-8 %). Stor økning i antallet utlyste stillinger finner vi fremdeles i yrkesgruppene kontorarbeid (27 %) og undervisning (20 %).

Færre arbeidsledige kvinner

I slutten av september måned var 3 171 kvinner i Oslo helt arbeidsledige, noe som er en ledighetsnedgang på 7 prosent sammenlignet med samme måned året før. Til sammenligning var 3 946 menn helt arbeidsledige, noe som er en nedgang på 1 prosent.

- Forskjellene i ledighetsnedgangen mellom kjønnene antas å henge sammen med at mannsdominerte yrkesgrupper som bygg og anlegg og ingeniør- og ikt-fag har hatt en dårligere etterspørsel det siste året, sier Utvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.