RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

37 kjørte for fort - kr.150.000,- i bøter

Politiet er i ferd med å gjennomføre fartskontroller på steder de har fått melding at det kjøres fort. Sist uke ble det skrevet bøter for 150.000 kroner.

Våre bydeler: Vi får stadig meldinger fra folk som synes det kjøres farlig fort i bestemte veier, og vi forsøker det vi kan å følge opp disse med fartskontroller, sier Ole Næss, trafikkansvarlig på Manglerud politistasjon. Sist uke fikk vi tatt en del kontroller, og med lasermåler fikk vi klare bevis for at det kjøres fort mange steder. Vi står jo ikke så lenge på hvert sted, og det er jo ganske skremmende når vi måtte skrive 37 forelegg på 60 kontrollertre kjøretøyer.

I tillegg ble det skrevet tre gebyrer og et forelegg.

Førerkortene

holdt så vidt

Raskest gikk det i Ryenbergveien/Enebakkveien. Her er det 40-sone, og to førere var bare 1 km/t (målt) fra at de skulle mistet førerkortet (65 i 40-sone). Ellers var det mange som ble målt til 62 og 64 km/t, og det betyr i realiteten at de var opp mot 70 m/t, sier Næss.

Flere veier

Sist uke ble det foretatt tre kontroller i Raschs vei og en i Cecilie Thoresens vei ved Karlsrud skole. Videre var lasermåleren i virksomhet en gang i Vetlandsveien utenfor Oppsal skole, en gang i Ekebergveien mellom Sæter og Ljabru, to ganger i Ryenbergveien/Enebakkveien og en gang i Mortensrudveien.

Med disse kontrollene har vi besøkt en del av klagestedene, og vi kommer både til å komme igjen på disse og vi har en god del til på klagelisten vår, og disse tar vi fortløpende etter hvert som vi har kapasitet, sier Ole Næss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere