4 1/2 års fengsel for voldtekt av kjæresten

Fotballspilleren må betale en bot på 105.000 kroner, men slipper å sone fengselsstraffen så lenge han gjennomfører et promilleprogram.

Fotballspilleren må betale en bot på 105.000 kroner, men slipper å sone fengselsstraffen så lenge han gjennomfører et promilleprogram. Foto: Arkivfoto

En 36 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 4 1/2 års fengsel for å ha voldtatt sin kjæreste under særdeles skjerpende omstendigheter.

OSLO: Voldtekten, som tingretten mener bar preg av mishandling, fant sted i mannens leilighet i april i år.

Den fornærmede kvinnen har forklart at mannen ble sjalu da de var sammen på en bar i Oslo sentrum, og at mannen påfølgende morgen var sint og svært voldelig. Kvinnen sier hun gråt, men ikke gjorde motstand under voldtekten på grunn av frykt for ytterligere vold.

Etter hvert skal mannen ha bedt den fornærmede om å reise hjem til Sverige.

Kvinnen kontaktet politiet og ble kjørt til Voldtektsmottaket. Ifølge den rettsmedisinske protokollen var hun påført nær et hundretall blåmerker.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale kvinnen 200.000 kroner i oppreisning.

– Min klient er selvsagt fornøyd med at retten trodde på henne fullt ut. Hun har slitt etter hendelsen og følte dommen som en lettelse, sier bistandsadvokat Trine Rjukan til Aftenposten. (©NTB)

Les også: Kvinne voldtatt i Vika i natt

Les også: Mann (23) pågrepet for overfallsvoldtekt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.