RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400 dager til nye Ahus


Stolt: En stolt prosjektdirektør Bjørn Sund på omvisningen vel et år før innflytting.
Stolt: En stolt prosjektdirektør Bjørn Sund på omvisningen vel et år før innflytting.
Med stram "geriljaledelse" og stor tro på ny teknologi var ikke Ahusdirektør i tvil om at sykehuset skulle stå ferdig i oktober neste år.

Lørenskog: Med den beste teknologi som finnes, ruster Nye Ahus seg til å ta imot pasienter både fra Groruddalen og andre steder.
En heldigitalisert Pille Trille maskin for håndtering av det meste av medisiner, og det mest avanserte røntgenutstyr som finnes, får pasientene et optimalt tilbud mener sykehusdirektøren.
Å flytte inn her blir som å flytte fra en leilighet med do i gangen, sier Erik K. Normann før omvisningen tar til.
Med statssekretær Arvid Libakk og Lørenskogs ordfører Åge Tovan i spissen, går ferden gjennom mange og lange korridorer.
Ferden går først til vidundret Pille Trille, en maskin fra Sveits, som vil fornye og sikre nesten all medikamenthåndtering, uten berøring av menneskehender.
Så er det opp noen etasjer, sykehuset rager forresten ikke så høyt til værs, og inn enda fler lange korridorer.
Innimellom er det poster bemannet av det vanlige personalet, men som har spesialoppgaver med utbyggingen og det faglige innholdet.
Så er det den nye røntgenavdelingen som presenteres. Utstyr og servicepakke til en kvart milliard kroner lyder betryggende og imponerende. Statssekretæren blir blidere og i trygg forvissning om at her blir skattepengene godt forvaltet.
Hvis pasientbehandlingen kommer til å være på samme nivå som det teknologiske etter åpningen vil en bare kunne drømme om et bedre sted.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere