Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400 mil i bil

Øyvind Johannessen satte seg i bilen for å sitte ringside under forrige helgs serierunde i Premier League.
Øyvind Johannessen satte seg i bilen for å sitte ringside under forrige helgs serierunde i Premier League. Foto: Fotomontasje: Rolf Magnus W. Sæther
Øyvind Johannessen orket ikke tanken på å kommentere Premier League i studio.

Øyvind Johannessen brukte bil mellom Norge og England for å kommentere den spennende innspurten i Premier League. Foto: Foto: Canal+

Diskuter engelsk fotball her!

- Når man har verdens beste jobb, var det overhodet ikke snakk om å være hjemme og kommentere foran en monitor i studio. Jeg måtte være til stede, sier Johannessen, som ikke ville gå glipp av fotballhelgen med Manchester United-Tottenham og Chelsea-Stoke for alt i verden, til Speaker.no.

LIVE: Vi følger ligainnspurten direkte!

Askefast

Onsdag 21. april: Øyvind Johannessen har nettopp kommentert Stabæk-Hønefoss for Canal+ på Telenor Arena. Han har tatt beslutningen. Det blir bil - og ikke det sedvanlige flyet - til England. Askeskyen fra Island lå fremdeles over Norge.

Sjekk stillingen i Premier League her!

Fotballkomentatoren setter seg bak rattet, kjører de 30 milene til Göteborg og legger seg inn på et hotell for natten. Morgenen etter går ferden videre sørøver - nærmere bestemt til Nederland.

Drøyt 12 timer senere er han fremme ved havnen utenfor Rotterdam.

Så venter fergeturen over Nordsjøen. Til Harwich i England. Den siste strekningen til Manchester, og helgens første fotballoppgjør, foregår i bil.

- Jeg er vant til venstrekjøring, men ikke i en bil med ratt på samme side. England er et land som opptar meg, og de siste 13-14 årene har vi feriert med engelsk leiebil på kryss og tvers av øya, sier kommentatoren som har lagt sin elsk på det anglofile og fotballen som spilles der.

Uproblematisk

Reiseruten var planlagt til minste detalj, og bak spakene på Old Trafford fikk han formidlet det essensielle - Manchester Uniteds 3-1-seier.

- Det gikk, utrolig nok, smertefritt hele veien. Jeg ble ikke sliten i det hele tatt, sier Johannessen, som rakk frem i god tid til helgens første av i alt to liveoverføringer.

Slik spilles det resterende ligaprogrammet!

Dagen derpå måtte han til pers igjen. Fra Manchester til London. På Stamford Bridge var han vitne til Chelseas tredje syvmålsshow denne sesongen (slo Stoke 7-0).

- Jeg kunne ikke sitte i Norge og vente på at luftrommet skulle åpne. Det var for risikabelt. Avgjørelsen om å kjøre måtte jeg ta god tid i forveien. Og siden togforbindelsen Dover-Calais var fullbooket langt utover i uka, var det ingen utvei. Det måtte bli bil, sier han.

Musikkvalg

Onsdag ettermiddag er han tilbake i Norge - nesten nøyaktig en uke etter at han først satte seg i bilen utenfor Telenor Arena og bega seg ut på den lange ferden.

- Det viktigste var å fylle opp CD-mappen med reiseriktig musikk, sier han og gir oss et innblikk i hva det går i på veien - Led Zeppelin, Iron Maiden og Metallica.

- Når man begynner å bli lei av all kjøringen, er det bare å skru opp volumet på James Hetfield (vokalist, Metallica, red.anm.), smiler musikkglade Johannessen.

Kommentatoren har litt å velge i. Samlingen hans teller hele 7.000 LP- og CD-plater.

- Det gjelder å bevare energien og ikke miste konsentrasjonen. Med riktig og variert musikkinnslag ordner det seg, sier Johannessen, som er innom seks land på sin ukes lange fotballferd - Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland og England.

Mistet rettighetene

Øyvind Johannessen har siden 2003 kommenert mer enn 350 kamper i Premier League, Serie A og eliteserien i Norge. Aldri i løpet av sin karriére med holdetelefoner og mikrofon har han hatt en lengre reiserute.

Les også: Europa rundt med Wayne Rooney

- Det var ikke snakk om å bli hjemme. Jeg måtte kommer meg over - uansett hvor lang tid det ville ta, sier den profilerte Canal+-kommentatoren.

Det er blitt en uke utenom det vanlige for mannen som er lommekjent på Heathrow og Manchester Airport. Nå er han blitt en mester i å lese veiskilt.

- Jeg gjorde det som passer en journalist aller best. Å være ute blant folk. Det finnes ingen bedre formidlingsmåte enn å være til stede. Hjemmefra nytter det ikke å få intervjuer med Carlo Ancelotti og Salomon Kalou, humrer Johannessen.

I bilen på vei hjem - én uke etter at han begynte motsatt vei!

Hvem vinner Premier League? Si din mening i kommentarfeltet!

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!