RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400 støttespillere på ett døgn


UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Naboer har samlet flere hundre underskrifter mot nedleggelsen av bokhandelen og kafeen på John Colletts plass.
UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Naboer har samlet flere hundre underskrifter mot nedleggelsen av bokhandelen og kafeen på John Colletts plass. Foto: ARKIVFOTO
Underskriftskampanjen for å bevare Ullevål bokhandel og Café Abel på John Colletts plass har fått stor oppslutning.

ULLEVÅL: Bak oppropet står Ullevål-beboer Agnes Lyche Melvær.

Del på Facebook

I helgen opprettet hun og broren underskriftskampanjen «Ja til Ullevål Bokhandel og Café Abel!» på nettet.

BAKGRUNN: Slutt for Ullevål bokhanmdel etter 83 år

450 har skrevet under

– Mandag morgen var det sju personer som hadde skrevet under og i dag tidlig var det 300, sier Melvær når Nab.no ringer henne tirsdag formiddag.

Da er antallet allerede steget til 450.

– Jeg håper vi klarer å stanse nedleggelsen. En liten butikk som bokhandelen har nære relasjoner til nærmiljøet, sier Melvær, og skryter av innehaverne.

LES OGSÅ: Var enige om avvikling av bokhandelen

– De som driver Café Abel er hardtarbeidene mennesker som har bygget opp kafeen siden starten, og den fungerer så bra. Alle i nabolaget ønsker at de skal få fortsette å leve, sier hun.

Ønsker nisje, ikke kjede

Hun mener John Colletts plass er en unik plass i Oslo.

– Og den har et stort ubrukt potensial. Men med en dagligvarebutikk med sperrede vinduer blir det ingen interaksjon mellom butikken og nærmiljøet. Beboerne i Ullevål hageby har valgt å flytte til små, kalde leiligheter med små hager fordi de søker noe annet. Kiwi har vi på Ullevaal stadion og Ullevål sykehus.

Melvær mener nærmiljøet heller etterspør kafeer og nisjeforretninger.

– Jeg håper gårdeieren kan selge hele gården til noen som er mer på bølgelengde med området, og vil bruke det til Hagebyens glede.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med eieren av Café Abel, som ikke ønsker å kommentere saken. Innehaveren i bokhandelen henviser til styreleder i gårdeierfirmaet, Morten Waarli, som sier det er enighet mellom bokhandelen og gårdeier om å avslutte leieforholdet på grunn av økonomiske problemer ved driften.


LES OM HISTORIEN PÅ JOHN COLLETTS PLASS:
Bokhandelen ved trikkesløyfa

Fra trikkesløyfa og til evigheten

Jakter på John Colletts nerve

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere