*Nettavisen* Nyheter.

40.000 til kampen mot dop

Vi ser allerede konkrete resultater av arbeidet vårt, men det må kontinuerlig jobbing til, sier Anne Mikkelsen som får støtte av byrådsleder Erling Lae. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Beboeraksjonen på Nedre Grünerløkka får 40.000 av byrådet til sitt arbeid mot dop. Skulle bare mangle, sier aksjonsleder Anne Mikkelsen.

Grünerløkka: Dette dreier seg om å understøtte et lokalt initiativ. Jeg har selv erfaring fra naboaksjoner og vet hvor viktig det er at de som bestemmer viser at de spiller på lag med beboerne. Det er flott at de bryr seg, kanskje fører dette også til et tettere fellesskap i nærmiljøet, sa byrådsleder Erling Lae.

Forrige uke bevilget derfor byrådet 40. 000 kroner til beboeraksjonen for å finansiere informasjonsmateriell som bannere, postere og t-skjorter.

Ønsker statlig innsats

Misforstå meg rett. Jeg er kjempeglad for at vi får penger til arbeidet vårt, men når beboerne faktisk gjør den jobben som myndigheter og ordensmakt burde gjøre, så synes jeg egentlig at det skulle bare mangle at vi får støtte til materiell, sier Anne Mikkelsen, styreleder av Torvbakkgata borettslag og en av initiativtakerne bak beboeraksjonen på Nedre Grünerløkka.

Egentlig synes jeg det er litt urettferdig å rope kun på kommunen. Jeg ønsker meg også mer statlig innsats, for eksempel i form av en ny politipost, slik at vi beboere slapp å være ute i gatene, sier Mikkelsen.

Ikke borgervern

Nå har alle innspillene allerede hatt en form for effekt. Politiet har gjort en stor innsats, og ingenting er bedre enn det. Konflikten i forhold til bruk av vektere er også over, og vi er enige med politiet om at vekterne skal være en form for miljøvaktmestere. Det skal heller ikke bli slik at beboerne skal føle seg presset til å drive noen form for borgervern, sier Lae som kan fortelle at det 13. oktober skal være et møte om Grünerløkka mellom Olso kommune og politiet.

Løkka er forbanna

Mikkelsen kan fortelle at engasjementet fra beboerne i nærområdet fortsatt er enormt. Hele 12 beboergrupper med forskjellig aktivitetsnivå deltar i kampen mot narkotikaomsetning i området.

Nå er jo hele Løkka forbanna. Å stå på trappa foran 200 mennesker på beboermøtet vi holdt når vi hadde forventet 60 til 70, var helt fantastisk. Jeg hadde klump i halsen og tårer i øynene, forteller Mikkelsen, som understreker at kampen langt ifra er over.

Selgerne tar tilbake gata før man vet ordet av det, advarer hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag