RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

42 desibel er høyt

I praksis har 42 desibel (dB) innendørs støygrense vist seg lite verdt for å utløse støytiltak i Oslo.

Nordre Aker: Det sier spesialkonsulent i Bydel Nordre Aker, Knut Hammervold.

I Oslo er det konstatert i handlingsplanen for støy at mer enn 100.000 beboere har svært høy støyeksponering rundt sine boliger, og følgelig også høyt innendørs støynivå. Mange av disse ligger i Bydel Nordre Aker, og er plaget av støy både fra T- bane og biltrafikk. Det har vist seg vanskelig å få hjulpet beboere til en hverdag med mindre støy med hjelp av 42 dB-grensen. Handlingsplanen konkluderer med at kanskje én bolig i Oslo når opp mot denne støygrensen. Det sier vel det meste, sier Hammervold.

Oslo er den byen i landet hvor flest mennesker er utsatt for svært høy støy. Samtidig er kommunale bevilgninger til støytiltak på et lavmål; noen få millioner.

Bydelens politikere har i høringsuttalelse til handlingsplanen for støy anbefalt at ansvaret for støytiltak ses som et helsepolitisk ansvarsområde og følgelig må overføres til Helse- og velferdsetaten. Det kan være en begynnelse på en annen måte å behandle byens støyproblemer på, sier Hammervold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere