43-åring holder koken for Vålerenga

Superveteran Harald Wigestrand er dobbelt så gammel som noen av lagkameratene sine, men 43-åringen var god da Vålerengas håndballherrer tapte 26-21 for Lillestrøm i NM.

JORDAL: – Så lenge det er gøy, og jeg slår unggutta på de fysiske testene - så tenker jeg det er greit å fortsette å spille, smiler Harald Wigestrand.

Det er 25 år siden Wigestrand debuterte i eliteserien for Kragerø. Siden den gang har 43-åringen spilt i vår øverste serie både for Haslum og Vålerenga.

LES OGSÅ: Første medalje på guttesiden i et OL

Torsdag kveld var han i sving da 2. divisjonslaget Vålerenga møtte det nyopprykkede 1. divisjonslaget Lillestrøm i NM.

Vi møter et godt lag, og da blir vi litt for tynne. Så ærlige må vi være, sier Wigestrand.

Vålerenga hang greit med, men Lillestrøm med tidligere landslagsspiller Thomas Skoglund og Trym Bilow-Olsen (eks. Fyllingen) hadde god kontroll.

Det sto 16-11 til gjestene ved pause, og Lillestrøm rodde i land en grei 26-21 seier.

Nesten nytt lag

Wigestrand scoret fire mål, men var ikke helt fornøyd med egen innsats.

Skytingen min var ikke allverden, for keeperen deres var såpass bra at han tok alle de dårlige skuddene våre, sier 43-åringen, som bor på Høyenhall.

– Hva tror du om Vålerenga denne sesongen?

– Vi har veldig mye nytt og ungt denne sesongen, så det blir nesten som å starte på null igjen. Det er veldig få spillere igjen fra stammen i fjor, sier Wigestrand.

LES OGSÅ: - Det beste med Vålerenga er at alle er fair med hverandre

Vålerenga har fått en haug med gode unggutter fra Oppsal, som vant Bringserien for G16 forrige sesong. Mot Lillestrøm fikk Fredrick Knudsen, Simen Bredesen og Sander Øverjordet prøve seg.

Og spesielt Bredesen klarte seg bra. Han ble Vålerengas toppscorer med fem mål.

– Vi har mange lovende spillere, og jeg tror det er bra for de unge at de har noen med rutine i klubben, sier 43-åringen.

– Hva er sesongens mål?

– Vi vil kjempe i toppen. Stabæk har et kanonlag, men de vil vel ikke rykke opp. Ellers er det Njård og Kolbotn, og veldig mange andrelag som ikke kan rykke opp, sier Harald Wigestrand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.