*Nettavisen* Nyheter.

43 cm fortau i Bogstadveien

SMALT: Nils Chr. Tømmeraas og Svein Danielsen viser lengden på noen av de smalesteferdsels partiene «nye Bogstadveien». Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Svein Danielsen og Nils Chr. Tømmeraas i Majorstuen og Homansbyen vel, mener oppgraderingen av Nye Bogstadveien ikke tar sikte på fotgjengere.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØNSKER SEG: Bredere fortau må til.

BOGSTADVEIEN: I disse dager deles det ut informajon på spreng om at Oslo Vei oppgraderer Bogstadveien for Bymiljøetaten.

Til glede for mange, men også frustrasjon for beboere.

– Oppgraderingen av Bogstadveien er fint og nødvendig, men lite tyder på at man har tenkt på fotgjengerne, sier lederen av Homansbyen Vel (med talte 150 medlemmer joun. anm.), Nils Chr. Tømmeraas.

– På det smaleste vil det ikke være mer enn 43 cm. å passere for folk på fortauet, sier Majortuen Vel-leder Svein Danielsen som representerer ca. 500 mennesker.

Trange tverrsnitt

– Det er ikke for sent å se på disse mange trange tverrsnittene, sier Danielsen som sammen med Tømmeraas mener det nå er opp til Byråd for miljø og samferdsel Ola Elvestuen(V) å gripe inn.

– Vi vil jo ikke ha det sånn at folk må gå sidelengs oppover Bogstadveien, sier Danielsen videre. De skal sende et brev til byråden, med forlsag til forbedringer og strakstiltak.

Brede fortau

Vell-representantene vil flytte trikksporene, slik at fortauene blir bredere.

– Dette er ikke umulig å gjøre, sier Tømmeraas.

Vellene har sett på Statens Vegvesens egne anbefalinger, hvor det blant annet går fram at det bør være 3 meter bredde på fortauene i en husrekke

– Det er forskjell på fortausbredde og reeelt ferdselsareale, sier Danielsen som mener dette burde komme tydeligere fram i tegninger om Nye Bogstadveien.

– Jeg tror ikke Elvestuen er klar over hvor smalt det faktisk blir flere steder. To barnevogner går i allefall ikke i bredden, sier han og ser bekymret på målebåndet. I tillegg til fortau skal det være plass til trær, nedsenkete gangfelt og toppmoderne holdeplasser som også tar mye plass fra fortauene.

LES HVA BYRÅD OLA ELVESTUEN MENER HER


De engasjerte beboerne vil arrangere folkemøte og forklare de reelle utfordringene fotgjengerne vil stå overfor for de ansvarlige politikere.@Sitat.tekst:Vi vil jo ikke ha det sånn at folk må gå sidelengs oppover Bogstadveien

@Sitat.signatur: Svein Danielsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.