RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oktober 2013 kan bandyspiller Hans Stordalen snøre på seg skøytene og teste isen på splitter nye Bogstad Vinterparadis. Her er han sammen med Hadia Tajik og Bo Callander.Foto: Alice Johansen
Oktober 2013 kan bandyspiller Hans Stordalen snøre på seg skøytene og teste isen på splitter nye Bogstad Vinterparadis. Her er han sammen med Hadia Tajik og Bo Callander.Foto: Alice Johansen

4,5 millioner takk fra Bo

Kulturminister Hadia Tajik berømmer Bo Callanders arbeid med Bogstad Vinterparadis.

BOGSTAD: Gravemaskinene ruller rundt på det som oktober 2013 kommer til å bli Norges største bandyanlegg. I fem og et halvt år har Bo Callander og en håndfull andre initiativtakere jobbet utrettelig med å realisere drømmen om et kunstisanlegg på Bogstad.

Tirsdag kom kulturminister Hadia Tajik innom graveplassen for å markere siste utvikling i prosessen: 4,5 millioner ekstra kroner i tilskuddsmidler.

– Oslo er en by i vekst, og barn og unge trenger flere idrettsarenaer å kunne holde seg i aktivitet og utvikle seg på. Derfor er det veldig gledelig for oss å kunne gi dette ekstra tilskuddet, sier Tajik.

Miljøvennlig

Tilskuddsmidlene går først og fremst til å grave en 600 meter lang grøft fra Bogstadvannet til isanlegget.

– Nå kan vi kjøle ned isen med vannkjøling fremfor luftkjøling. Det betyr at isanlegget blir mye mer miljøvennlig, men også mer økonomisk, sier Callander.

Også Abdullah Alsabeehg, som er fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i Samferdsels- og miljøkomiteen i bystyret, var til stede.

– Det er stort behov for slike anlegg, og dette er et veldig godt prosjekt som vi har troen på. Vi er inne i budsjettforhandlinger nå, og det jeg kan si er at det blir bevilget mer penger til idretten i Oslo, sier han.

Behov for slike ildsjeler

Tajik understreket også viktigheten av å ha initiativtakere i lokalmiljøet som Callander.

– Det er helt avgjørende å ha fyrtårn som Bo her. Det engasjementet han kommer med smitter over på andre, og fører til positive resultater, sier hun.

Det har vært flere som har rynket på nesen når det gjelder prosjektet Bogstad Vinterparadis.

– Jeg syns det er flott at noen kommer med et slikt prosjekt som høres veldig overambisiøse ut i begynnelsen, men som så blir støttet opp om av andre i lokalmiljøet, og ender opp med å bli en realitet. All ære til Bo som har fått til dette, sier kulturministeren.

Og at Callander og de andre initiativtakerne er ildsjeler, hersker det ingen tvil om.

– I løpet av alle disse årene har vi ikke tatt ut en kaffekopp fra midlene til oss selv. Alt har skjedd på frivillig basis, sier Callander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere