*Nettavisen* Nyheter.

5 ½-års jubileum i ren Ruskenstil

VARIERT: Årvoll Sangensemble synger det de har lyst til. Som for eksempel utdrag fra Carl Orffs Carmina Burana. Med egen rocka vri og lyssetting. Et jubileum verdig. Foto: Foto: Jacob Kirkevaag

Fra en heller forsiktig første forestilling mellom bjelkene i fjøset, har Årvoll Sangensemble kasta alle hemninger og stiller gladelig i rampelyset.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅRVOLL SANGENSEMBLE

Klikk på bildet for å forstørre.

Rapperen: Ifølge ubekreftete og upålitelige kilder, er Årvolls ukjente rapstjerne egentlig en av jentene i Salt-N-Pepa.

Klikk på bildet for å forstørre.

DIRIGENTEN: Heidi Olivia Tisell.

ÅRVOLL: De gjør som alle andre, kildesorterer og bruker det meste på nytt. Årvoll Sangensemble runder 5½ med jubileumsgjenvinningskonsert «Sing it to me one more time».

RESIRKULERBARE BILDER FRA GJENVINNINGSKONSERTEN

Blott til lyst

Alderen på tross, har de «unge koriantene» satt opp en rekke forestillinger og deltatt der det synges skulle.

– Vi skal være underholdende, forteller dirigent Heidi Olivia Tisell i gjenvinningspausen og legger til:

– Underholdende både for oss selv og ikke minst for publikum. Og innfallsvinkelen er som regel «har man lyst har man lov».


Hun roser koret for ståpåviljen og ser riktig så lyst på framtida for koret.

– Og høydepunktene har vært mange. Fra «Irsk aften» i Fjøset på Årvoll til suksess for «Crossover» i rampelyset på Operaen, sier korleder Sidsel Maxwell Grasli.

De har spilt «Løvsprett» og tatt turen «Over dammen».

Rocka kor

Og Sangensemblet, for det meste med tonefølge av «Årvoll Bandensemble» har i løpet av åra kasta de fleste hemninger, og framstår rocka og utrolig publikumsvennlige.

Med friske låter, som de gjør skikkelig «bakpå», og med trøkk. Alle slipper seg løs, og skulle det være skjønnhetsfeil, blir de i så fall borte i ren pur spille- og sangglede.

Og som under forestillingen "Fra Abba til Åge", dukket også denne gang Årvolls ukjente rappstjerne opp. Fortsatt lettere tilbakelent, barskt innpakket og godt kamuflert bak solbrillene.

Ifølge ubekreftete og upålitelige kilder, er hun egentlig en av jentene i Salt-N-Pepa, og flyr opp til Årvoll i sine ferier fra solrike Hawaii.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.