*Nettavisen* Nyheter.

5-åringer med labfrakk

FORSKER-FØRSKOLE: Barna i barnehagen Espira på Økern kledde seg i labfrakker da samarbeidsavtalen mellom Forskerfabrikken og barnehagen ble undertegnet fredag. Foto: Foto: Privat

– Vi vil øke barns bevissthet om teknologi og forskning, sier barnehagesjef, Marit Lambrechts om nytt forskningssamarbeid.

ØKERN: Fredag inviterte Lambrechts til fest i den nye barnehagen Espira, i Spireaveien på Økern.

Bakgrunnen er en samarbeidsavtalen hun har inngått med den Grefsenbaserte Forskerfabrikken.

Egen lab

– Barna i Espiras barnehager vil å tilgang til sitt eget laboratorium og et eget pedagogisk opplegg som bidrar til nysgjerrighet innen realfag.

Les også: Økern blir barnevennlig

Barnehagen Espira Spirea på Økern er først ut, forteller en stolt kommunikasjonsrådgiverJens Schei Hansen, i Espira til dittOslo.no.

Les også: Denne barnehage blir dobbelt så stor

Espira driver 75 barnehager i Norge, Espira Spirea på Økern er den første i Oslo.

Målet med samarbeidet er blant annet å øke barns bevissthet, og nysgjerrighet om hvordan teknologi og forskning påvirker oss.

Reagensrør

Selve forskningen skal barna gjennomføre i fullt laboratorieutstyr med labfrakk og vernebriller, sammen med barnehagepersonale som har blitt skolert hos Forskerfabrikken.

Les ogå: Slangeslim og grønt guttegørr på Grefsen

I barnehagen er det satt av et helt rom til Forskerfabrikken. Der finnes alt fra reagensrør, pipetter, mikroskop og forskjellig annet barnevennlig utstyr som kan brukes til forskning.

– Forskerfabrikken har gjennom mange år opparbeidet seg en unik kompetanse som stimulerer barns nysgjerrighet til naturvitenskapen, som vi nå er så heldige å få dra nytte av, sier Marit Lambrechts, administrerende direktør i Kunnskapsbarnehagen Espira.

Forskere fra fødselen

– Barn er forskerspirer fra fødselen av. De har en medfødt evne til å utforske alt som omgir dem. Ved å etablere Forskerfabrikken i barnehager, vil vi utnytte denne nysgjerrigheten til å gi barn erfaringer og kunnskap om naturen som omgir oss. Samtidig vil forskningen stimulere barnas språkutvikling, tallforståelse og grunnleggende tenkeevne, noe som er av stor betydning senere i livet, sier Fabrikksjef Hanne S. Finstad ved Forskerfabrikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.