*Nettavisen* Nyheter.

50 000 nye kvadratmeter i Sandakerveien

Avantor er på hugget: Tomten på 18 mål i Sandakerveien 113 skal bygges ut med hele 50 000 kvadratmeter til bolig og næring.

Nydalen: I plan- og bygningsetaten ligger en søknad om omregulering på bordet. Fra kun planlagt næringsvirksomhet på den 18-måls store tomten i Sandakerveien 113, ønsker Avantor nå også å få plass til nye boliger.
- Vi har søkt omregulering, og håper på rundt 200 nye boliger på østre del av tomten. Fortrinnsvis 2.4.-roms-leiligheter, fordelt på blokker, sier Avantors viseadm. direktør, Esben Madsen.
Mest næring
Resten av prosjektet blir regulert til næring, med blant annet cirka 2500 kvadratmeter med butikkarealer. I utgangspunktet er det ikke planlagt flere restauranter og kafeer med utbyggingen i Sandakerveien 113.
- Vi ønsker å konsentrere kafeer og restauranter mot Gullhaug Torg, hvor vi per i dag har ytterligere to serveringslokaler under planlegging. Men det utelukkes heller ikke at det kan dukke opp flere serveringssteder i Sandakerveien også, sier Madsen.
Han forteller at Avantor vil arrangere en arkitektkonkurranse for å få frem det beste forslaget for utbygging av tomten i Sandakerveien 113.
Gangvei
I rushtiden er det stor og tett trafikk i Nydalen-området. Det får ikke Avantor gjort så mye med, og planlagt inn/utkjøring til nye nummer 113, blir både fra Sandakerveien og Gunnar Scheldrups vei.
- Likevel, vi håper på sikt å få til en gangvei fra Storo til Gullhaug Torg. Men hvor traseen skal gå er foreløpig ikke klarert. Uansett blir det en gangvei mellom Sandakerveien og Gunnar Scheldrupsvei, sier Madsen.
130 000 m2 til
Et planinitiativ for tomten i Sandakerveien 113 vil etter hvert bli sendt ut på høring til blant annet bydelen.
- Vi satser på byggestart i 2008, og forhåpentligvis innflytting i 2010 2011, sier Madsen.
Men de fremtidige Nydals-planene stopper ikke i Sandakerveien.
- Avantor har vi cirka 130 000 kvadratmeter til i området som skal bygges ut. Vi tenker 15 000 kvadratmeter til bolig og resten til næring. Så det stopper på ingen måte her i nummer 113, kan Madsen fortelle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.