*Nettavisen* Nyheter.

50-70 aktivister gjorde hærverk flere steder

Aksjonistene har kastet maling på lokalene til Plan- og bygningsetaten. Foto: Foto: Thomas Paust, Nettavisen

Om lag 50 til 70 aktivister kastet maling på kontorene til Plan- og bygningsetaten i Oslo før de rev ned gjerdene inn til det gamle okkupant-området Brakkebygrenda.

BYDEL GAMLE OSLO: Okkupantene i Brakkebygrenda ble kastet ut av politiet onsdag, og okkupantområdet ble revet. Torsdag gikk aktivister fra Hausmania til Plan- og bygningsetaten der de kastet maling, opplyser politiet.

– Så gikk de videre til St. Halvards gate der de rev ned gjerdene ved Brakkebygrenda og tagget i området. De kastet også noe på togskinnene, og vi varslet togene om det, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Aktivistene var i ferd med å legge ut bildekk fylt med bensin og diesel ut i St. Halvards gate da politiet kom til stedet, ifølge Ullsand.

– Da vi kom, stoppet vi dem, og de spredte seg, sier operasjonslederen.

Sperret av

Politiet har rykket mannsterkt ut og sperret av flere gater. Betjentene er utstyrt med hjelm, og politiet bruker de samme opprørsbilene som ble brukt under utkastingen i går.

– Vi har en del enheter i området for å se etter dem og sørge for at de ikke begår mer skadeverk, sier Ullsand, som ikke kan si noe om hvorvidt politiet vil gå til pågripelser eller ikke.

Også tidligere i dag var det dramatikk hos Plan- og bygningsetaten. En mistenkelig flaske ble kastet mot etatens kontorer, som derfor ble stengt ut dagen.

Usikker på sammenheng

Til Dagbladet sier operasjonslederen at han ikke vil spekulere i om demonstrasjonen har sammenheng med gårsdagens utkastelse av Brakkebygrenda.

– Vi vet så langt ikke hva slags hensikter de har, eller hvordan de har utstyrt seg, sier Ullsand til avisen.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Denne buketten kunne kronprinsessen spise

Boligen på Kampen ble solgt for over 13 millioner kroner

Kvinne ble jult opp hjemme hos fremmed vertinne

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.