*Nettavisen* Nyheter.

50 år etter

Boligområdet rundt Skøyen terrasse ble fylt med hornmusikk og masse latter under gjenforeningsfesten for gamle Bestum-elever lørdag. Foto: Anders Jørstad

Klasse 7b gjenforent igjen.

BESTUM/SKØYEN: I 1952 startet de tidligere klassevenninnene Kari Christine Nordeggen, Siggen Stamnes og Ellen Stang skoletilværelsen på Bestum folkeskole i en ren jenteklasse. Fra 2. til 7.-klasse ble jenteklassen og gutteklassen blandet. Og etter gjensynsgleden under gjenforeningsfesten i Storstuen på Skøyen seniorsenter å dømme, hadde det vært en fin blanding.

Jenta i guttemusikken

Guttemusikken på Bestum gjennomgikk også en brytningstid med denne skoleklassen. Anne Haavig hadde en mor som kjempet sterkt for likestilling, blant annet med det resultat at Anne fikk marsjere i toget som første jente i guttemusikkens historie.

– Jeg ble tatt veldig godt imot. Jeg spilte klarinett, men litt rart var det at det sto guttemusikken på fanen. Denne ble skiftet ut året etter, erindrer Haavig.

Større visdom

Klassens "frøken", 79-årige Dorothea Bjelland, er still going strong og kjente sin besøkelsestid under gjensynsfesten på Skøyen. Den glade pensjonisten kunne konstatere at hennes gamle elever i dag livnærte seg som lærere, leger, advokater, siviløkonomer og kunsthåndverkere – for å nevne noe.

– Det er utrolig hyggelig å se dem igjen. Denne klassen var veldig spesiell for meg, for det var den første jeg hadde som lærer, forteller hun.

Praktelever?

Hva rampestreker angår, gir de gamle klassekameratene inntrykk av å ha plettfri vandel – selv om barnevernspedagogen Siggen Stamnes erkjenner at noe kan ha blitt fortrengt i årenes løp. Om de 50 årene siden skoleavslutningen hadde gått fort, var det delte meninger om. Ellen Stang synes "de siste årene" hadde gått fort.

Til masse god drikke og hornmusikk fra "Stasen" kunne de gamle klassekameratene diskutere og mimre videre ut i de sene nattetimer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag