*Nettavisen* Nyheter.

50 år i spenstig takt

Tradisjon: I 1960 ble Bøler skoles guttekorps stiftet. Siden kom jentene med. Og deretter Nøklevann skolekorps. I dag opplever korpset økning i medlemsmassen, og feirer 50 av full kraft. Foto:Privat

Tradisjon: I 1960 ble Bøler skoles guttekorps stiftet. Siden kom jentene med. Og deretter Nøklevann skolekorps. I dag opplever korpset økning i medlemsmassen, og feirer 50 av full kraft. Foto:Privat

Bøler og Nøklevann musikkorps feirer 50-årsjubileum med stor konsert lørdag 17. april.

BØLER: Det er et vitalt korps med en rik historie i bydelen som nå feirer. Bøler skoles guttemusikkorps ble stiftet i 1960. Etter to år ble Bøler skoles jentekorps stiftet i 1962. Korpsene ble i 1983 slått sammen til Bøler skoles musikkorps, og i 1990 ble samarbeidet med Nøklevann skolekorps formalisert til et felles korps med navnet Bøler og Nøklevann musikkorps.

Populært å være med

– Korpset har de siste årene hatt en økning i medlemsmassen, og har nå 63 spillende medlemmer, hvorav 37 i hovedkorpset, 12 i juniorkorpset og 14 aspiranter, forteller Margrethe Kristiansen, nestleder i korpsets styre.

Som en musikkskole

– Korpset drives som en lokal musikkskole og alle medlemmene får hver uke undervisning på sitt instrument i tillegg til samspill, forklarer Margrethe Kristiansen.

– Vi har alltid lagt stor vekt på god opplæring og har holdt et høyt nivå gjennom alle år, selv når medlemstallet har vært langt lavere enn i dag. Korpset har deltatt i mange konkurranser både i inn- og utland. Vi har vunnet 1. divisjon i Oslomesterskapet for skolekorps mange ganger de siste 20 årene, fortsetter Kristiansen. Og legger til at Dirigent Dag Yngve Torkildsen har vært musikalsk leder i korpset i 30 år.

– I dag er det mange som har hatt "Foffo" som dirigent som selv er blitt korpsforeldre med barn i Bøler og Nøklevann musikkorps!

– Korpset skal ha flere markeringer av 50-årsjubileumet i 2010, og den første går av stabelenlørdag 17. april kl. 16.00. Da blir det stor jubileumskonsert i Oslo misjonskirke Betlehem på Abildsø, reklamerer Kristiansen.

– Vi oppfordrer alle musikkinteresserte til å få med seg denne begivenheten. Dag Yngve Torkildsen dirigerer hovedkorpset. Marit Jacobsen og Karoline Torkildsen dirigererer henholdsvis Juniorkorpset og Aspirantkorpset. Det blir salg av kaker, kaffe og brus.

Kretsstevne

– Søndag 6. juni arrangerer Bøler og Nøklevann musikkorps stort kretsstevne utendørs på Bøler, med besøk av mange korps fra hele byen. Vi satser på strålende sommervær, masse folk og stor stemning., sier Kristiansen.

– Og ikke nok med det, vi skal ut på jubileumsturer. Den 21. - 26. juni drar hovedkorpset til Estoril i Portugal. Der skal de holde konserter, bade og ha det gøy. Korpsets yngste medlemmer drar på jubileumstur til Gøteborg 18. - 20. juni. Til slutt blir det jubileumsfest høsten 2010, sprudler Margrethe Kristiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.